Raiders kiezen Pryor tijdens supplemental draft

Door

In de supplemental NFL draft, die maandagnacht plaatsvond, hebben de Oakland Raiders voormalig Ohio State-quarterback Terrelle Pryor vastgelegd.

Na een hectische week voor Pryor, hij kreeg vrijdag pas te horen dat hij mee gekozen zou kunnen worden, werd de QB in de derde ronde gekozen. ,,We zijn echt onwijs blij dat de Raiders Terrelle hebben gekozen,” liet Drew Rosenhaus, manager van de QB, weten aan ESPN.

,,Dat hij al in de derde ronde wordt gekozen is een compliment aan Terrelle, aangezien hij zijn Pro Day slechts twee dagen had afgewerkt en daardoor bijna geen enkel gesprek heeft aan kunnen gaan met managers van NFL teams.”

Door Pryor als achttiende te kiezen in de derde ronde van supplemental draft geven ze hun keuze voor de 2012 draft weg.

De voormalig Buckeyes quarterback zal nadat hij zijn contract heeft ondertekend direct inzetbaar zijn voor trainingen en oefenwedstrijden. Echter, wanneer het echte seizoen begint zal hij gedurende de eerste vijf wedstrijden geen activiteiten mee mogen doen.

Pryor moet een schorsing van vijf wedstrijden uitzitten naar aanleiding van zijn overtreding van de NCAA regels.

Waar vooraf twijfels werden gerezen over welke positie Pryor zou gaan bekleden in de NFL, maakte Hue Jackson, coach van de Raiders, er direct een einde aan. ,,Deze jongen heeft een indrukwekkende carrière achter de rug bij Ohio State. Hij bezit alle facetten die een QB nodig heeft. Dat is daarom ook de positie waar wij hem zullen gaan gebruiken.”

Ook leuk om te lezen