Raiders-eigenaar Al Davis (82) overleden

Door

 

Na een zestig jaar durende carriere in American Football is Oakland Raiders eigenaar en sporticoon Al Davis vandaag overleden. Hij werd 82 jaar. Zijn dood komt vrij onverwacht en de Raiders hebben vooralsnog geen doodsoorzaak bekend gemaakt. De op Independence Day in 1929 geboren Syracuse University alumnus werd reeds in 1991 opgenomen in de NFL Hall Of Fame.

Gisteren weidde onze columnist Jeroen Elshoff nog een uitgebreid stuk aan Al Davis en zijn Piraterij binnen de NFL en met de Raiders. Davis werd na zijn carriere als hoofdcoach van Army, The Citadel en offensive line coach voor de USC Trojans vooral bekend als commissioner van de later met de NFL gefuseerde AFL en als eigenaar van de Oakland Raiders, die hij op basis van een gedateerd en controversieel contract uit 1972 in bijna vier decennia in zijn eentje bestuurde. Ondanks dat feit had hij pas sinds 2005 een meerderheidsaandeel in de ploeg.

Al Davis zal door de meeste fans herinnerd worden als een markante, maar keiharde zakenman, de man die het beruchte imago van de Raiders neerzette, die altijd de grenzen van de regels van de NFL opzocht en aan wie men een groot deel van het huidige zakelijke landschap van de NFL heeft te danken. Anderen zullen stellen dat we dat harde zakelijke landschap vooral aan hem te wijten hebben, maar hij was een pionier voor de sport en dat wordt te allen tijde terecht gewaardeerd.

Voor meer informatie over Davis en de Raiders verwijzen we jullie graag opnieuw naar de pas gisteren gepubliceerde column over Davis en de Raiders. Die column is via deze link te vinden.

2 Reacties
  1. Darch 9 jaar ago

    Just win, baby!

    RIP.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen