Pujols zal een trade niet goedkeuren

Door

Eerder werd al bekend dat Pujols de St. Louis Cardinals een deadline heeft gegeven om hem een nieuw contract aan te bieden.

Het contract van de drievoudig MVP loopt aan het einde van dit seizoen af en het is aan de Cardinals om hem een contractverlenging aan te bieden waar Pujols mee akkoord kan gaan. Dit nieuwe contract moet qua salaris minimaal in de buurt komen van dat van die andere slugger, Alex Rodriguez, die bij de Yankees 30 miljoen dollar per jaar verdient.

Als de Cardinals voor aanvang van dit seizoen nog geen overeenkomst hebben met hun superster zullen ze na het seizoen moeten concurreren met andere teams. Dat zou voor Pujols een goed teken zijn, omdat hij dan verschillende teams tegen elkaar uit kan spelen om zo een zo hoog mogelijk salaris binnen te slepen.

Om dit soort situaties te voorkomen, proberen teams vaak spelers, met wie zij niet tot een nieuw contract kunnen komen, te traden om zo nog wat jonge talenten binnen te halen.

Op die manier zorgen zij ervoor dat hun ster niet na het seizoen gratis de deur uitloopt. Albert Pujols heeft echter in zijn contract een clausule waarin staat dat hij elke trade mag verbieden. Hij heeft inmiddels aangegeven dat hij van deze clausule deze zomer ook gebruik zal maken als de Cardinals hem in een trade naar een ander team proberen te sturen.

Het is voor de Cardinals dus zaak dat zij voor 19 februari (het begin van Spring Training) tot een nieuwe overeenkomst komen met hun eerste honkman.

Foto: missourinet.com

Ook leuk om te lezen