Pujols: I’m taking my talents to South Beach?

Door

Alles lijkt op het moment mogelijk in het zonnige Miami. Een jaar geleden stond de stad (en de wereld) op zijn kop toen basketballer Lebron James bekend maakte om te gaan spelen voor de Miami Heat. De Miami Marlins trekken dit jaar alle aandacht naar zich toe; een nieuw stadion, nieuw tenue, de komst van closer Heath Bell en het aantrekken van shortstop José Reyes. Voegt free agent Albert Pujols zich daar snel bij?

Misschien een leuk idee voor een programma. Huur een studio af, zet er twee stoelen neer, zorg dat Jim Gray de vragen op zich neemt en zend het gesprek met Pujols live uit op ESPN. Wacht eens even.. Hebben we dat niet eerder mee gemaakt? Juist! Al heb ik een sterk vermoeden dat The Decision van Pujols minder aandacht zal krijgen dan die van James.

De grote vraag blijft natuurlijk of Pujols daadwerkelijk eerste honkman wil gaan spelen voor de Marlins? Bronnen vertellen dat de Marlins 220 miljoen dollar bieden verspreid over tien jaar. Prima, al heb ik het idee dat de Marlins meer gebaat zijn bij een sterke startende pitcher. Een fitte Josh Johnson redt het niet in zijn eentje.

Collega Ingmar wees mij er dan ook terecht dat Pujols bezig is aan een tour door Amerika om zijn marktwaarde te testen. De Chicago Cubs hebben ook hun interesse getoond in Pujols, maar de voorkeur lijkt op dit moment uit te gaan naar Prince Fielder, die andere free agent.

We weten inmiddels dat de St. Louis Cardinals aan het begin van het seizoen 200 miljoen dollar boden aan Pujols, verdeeld over negen jaar. Misschien kijkt Pujols rond of hij bij een andere club meer geld kan krijgen of het gevoel krijgt dat er iets speciaals staat te gebeuren, zoals bij de Marlins. De 31-jarige slugger kan altijd nog terugvallen op ‘zijn’ Cardinals.

We houden het in de gaten.

Ook leuk om te lezen