Pujols breekt pols en ligt er zes weken uit

Door

Soms zit het mee, en soms zit het tegen. Het laatste geldt dit seizoen absoluut voor de St. Louis Cardinals – al zou je dat aan de stand in de NL Central niet zeggen. De Cards delen keurig de leiding met revelatie Milwaukee Brewers (40-33), ondanks een karrevracht aan blessures. Laatste in de rij: slugger Albert Pujols.

De eerste honkman raakte zondag geblesseerd in het inter league-duel met de Kansas City Royals. In een officiele verklaring liet de club weten dat een  CT-scan had uitgewezen dat de linker radius een fractuur heeft, en dat Pujols zijn arm in een splint heeft. General manager John Mozeliak sprak echter gewoon van een ,,gebroken pols.”

De Cardinals verwachten dat de slugger pas begin augustus weer kan aanschuiven.

Pujols raakte zondag geblesseerd bij een poging Wilson Betemit uit te tikken. Hij moest bij de aangooi van tweede honkman Pete Kozma het honk verlaten door richting de thuisplaat te bewegen, waarna Betemit recht op zijn uitgestoken gehandschoende hand liep. Pujols zakte prompt ineens van de pijn.

,,Hij raakte me op m’n pols en m’n schouder”, zei Pujols achteraf. ,,Voor een eerste honkman is dit een van de moeilijkste acties die je kunt bedenken. It’s a bang-bang play. Ik heb de herhaling nu een paar keer teruggekeken, hoewel ik het eigenlijk niet meer wilde zien.”

Na een trage start kwam Albert Pujols (.279) in juni langzaamaan weer in z’n oude vorm terug. Hij werd zondag op het eerste honk vervangen door Lance Berkman. De verwachting is dat Berkman die positie ook de komende zes weken zal bekleden.

Foto: stltoday.com

Ook leuk om te lezen