Puike warming-up Bulls in DC

Door

De Chicago Bulls kunnen hun borst natmaken. De mannen van Tom Thibodeau doen de komende week Atlanta, Orlando en Miami aan op hun roadtrip, en da’s geen kattendrek. Het opwarmertje bij de Washington Wizards verliep echter vlekkeloos: 77-105.

Okay, het was MAAR Washington. Vijftien nederlagen in zeventien wedstrijden. Niettemin kon coach Thibodeau tal van positieve punten noteren.

Neem Joakim Noah. Chicago’s Big lijkt weer helemaal terug. Tijdens de vorige potjes bleek nog duidelijk dat 32 wedstrijden langs de zijlijn hem niet in de kouwe kleren waren gaan zitten. In DC liet de center (19 punten, 11 rebounds) echter zien de roest van zich af te hebben geschud.

Noah zelf hield na afloop wijselijk de handrem op. ,,Geloof me, ik heb nog een lange weg te gaan.”

Behalve de center, vervulde Luol Deng (21 punten) andermaal een belangrijk rol, deed Carlos Boozer (12 punten, 10 rebounds) z’n ding en kwam Kyle Korver (11 punten) sterk vanaf de bank.

En Derrick Rose? Hij startte stroef (1 op 6, 0 op 3 van buiten de arc) maar herpakte zich, en leidde zijn ploeg met 21 punten en negen assists zoals gebruikelijk.

Al in het derde kwart was de leus “MVP, MVP” zelfs in de hoofdstad te horen.

En niet alleen in aanvallend opzicht liet DRose zich gelden. Zijn verdedigende inbreng was maandagavond misschien nog wel belangrijker. Hij hield Wizards-guard John Wall op negen punten, zoals de Bulls als geheel de tegenstander niet meer dan 35,6 procent lieten scoren.

In de wetenschap dat de ploeg tot op een zege was genaderd op de Miami Heat, maakten de Bulls er in Washington een klein feestje van. Zelfs Brian Scalabrine mocht nog even opdraven, EN scoren.

Zie hier de samenvatting van het duel tussen de Bulls en de Wizards.

Foto: dalje.com

Ook leuk om te lezen