Profar ziet concurrent Andrus bijtekenen bij Rangers

Door

Texas Rangers v Tampa Bay Rays

Elvis Andrus en de Texas Rangers zijn een contractverlenging van acht jaar ter waarde van 120 miljoen dollar overeengekomen. “Mijn grootste doel is om een kampioenschap te winnen”, aldus de 24-jarige shortstop die volgens de verhalen voorafgaande aan het seizoen nog de transfermarkt in 2014 zou gaan testen.

Toekomst Jurickson Profar in Texas in gevaar?

Met het vastleggen van Andrus beschikt Rangers’ manager Ron Washington de komende jaren over tweederde van zijn infield. Tweede honkman Ian Kinsler tekende afgelopen seizoen al bij tot en met 2017. Wat houdt dit in voor de Nederlander Jurickson Profar, de nummer één prospect die gezien wordt als de toekomstige tweede honkman/korte stop?

De 20-jarige Profar maakte tijdens Spring Training indruk op Washington, toch is hij het seizoen begonnen bij Triple-A Round Rock om elke dag aan spelen toe te komen. Ook de komende jaren zijn de posities van Profar in het veld bezet. Journalist Jon Heyman (CBS Sports) vertelde dat de Rangers meerdere telefoontjes hadden gehad over Profar en trades.

Wat doen de Rangers als de Tampa Bay Rays David Price in een ruil aanbieden, of de Miami Marlins slugger Giancarlo Stanton? Het vastleggen van Andrus geeft de Rangers de komende jaren opties. Kinsler kan bijvoorbeeld het eerste honk overnemen om plaats te maken voor Profar of een positie in het outfield als David Murphy en Nelson Cruz vertrekken. Wellicht is Kinsler de nieuwe DH als de 37-jarige Lance Berkman het voor gezien houdt.

Wellicht een ruil met top prospect Oscar Tavares van de St. Louis Cardinals? 

naamloos

Foto: Getty Images

 

Ook leuk om te lezen