Prijzen kaarten Super Bowl rijzen de pan uit

Door

Mocht je nog interesse hebben om volgende week naar de Super Bowl te willen gaan, dan is het te hopen dat je nog ergens een dikke spaarrekening hebt staan.

De prijzen rijzen namelijk de pan uit om naar de Super Bowl te gaan kijken. De gemiddelde prijzen voor de wedstrijd tussen de Green Bay Packers en Pittsburgh Steelers zijn tussen 2100 en 8000 dollar voor een kaartje.

StubHub, een website die kaartjes verkoopt, zegt dat ze bezig zijn om van dit evenement hun grootste in hun geschiedenis te maken.

Dat de prijzen omhoog gaan is goed voor Dallas Cowboys-fan Neal Hawks. Deze ondernemer kocht een een suite tijdens het evenement, maar zal zelf niet naar de Super Bowl gaan. Hij zette direct weer de suite te koop en met de winst die het oplevert steunt hij heet goeie doel ‘Big Brothers Big Sisters of North Texas’. De actie stopt op 2 februari, met het huidige bod op 80 000 dollar.

Naast de kaarten voor in het stadion zijn er ook buitenplaatsen beschikbaar, de zogenaamde ‘party plaza’-tickets. Deze begonnen bij 200 dollar, maar momenteel is de prijs naar de 385 dollar geschoten.

Ondertussen sijpelen de eerste berichten door van de hoge uitgaven. Een fan uit Texas kocht een ‘Ring of honor’-suite, wat 15 tickets en een maaltijd inhoudt, voor 73.163 dollar, terwijl een fan uit Californië 15.002 dollar betaalde voor een zitje aan de 50-yard line.

Beide teams hebben een wijde fanbasis, en de ticketverkopers zien dat graag gebeuren. Ze zeggen dat de tickets die begonnen zijn met 600 dollar momenteel 2000 dollar waard zijn. Al Burke, een ticketverkoper uit Dallas, zei: ,,Het is een sterke markt, de fanbasis van beide teams is zeer goed en het zijn reizigers. Dit zijn gouden tijden.”

Foto: buzzbaba.com

Ook leuk om te lezen