Stanley Cup Final Game 6: Blackhawks of toch Game 7?

Door

PicsArt_1434390389851

Vannacht om 02:00 Nederlandse tijd barst in het United Center in Chicago de strijd los in Game 6 van de Stanley Cup Final. Chicago Blackhawks verzekert zich bij winst van de felbegeerde beker. Bij winst van Tampa Bay Lightning verhuist het circus zich naar Florida voor een Game 7 beslissing. De preview van SportAmerika op het duel van vannacht.

Waarom wint Chicago Game 6 en daarmee de Stanley Cup?
Chicago is een tough cookie met heel veel ervaring, ook in de play-offs. Een team dat zich niet gek laat maken als het in een serie op achterstand komt. Het team won op karakter van Nashville en Anaheim en heeft een bepaalde mentale hardheid die weinig ploegen hebben.

Daarnaast speelt de ploeg van Quenneville in eigen huis met een publiek achter zich dat furieus achter deze ploeg zal staan. Kaarten die normaal $140 kosten gaan nu voor $1500 over de toonbank. Het zegt iets over de sportbeleving in ‘the windy city’.

Waarom wint Tampa Bay Lightning en komt er een Game 7?
Tampa Bay kan hoe dan ook terugkijken op een fantastisch seizoen. Jon Cooper en Steve Yzerman hebben de Bolts echt op de kaart gezet. Ook Tampa weet wat het is dit seizoen om lange series te spelen. Ze speelden al 25 van de mogelijke 26 duels in de play-offs.

Chicago won daaarnaast in 1938 voor het laatste de trofee in eigen huis. De Blackhawks wonnen de Stanley Cup in Detroit in 1961, in Philadelphia in 2010 en in Boston in 2013. De druk is dus enorm en daar kan Tampa Bay wel eens handig gebruik van maken. Een ploeg die sowieso onbevangen het eigen spel probeert te spelen, ook in uitduels.

Het belooft in ieder geval een kraker te worden in een finale die tot nu toe elk duel op 1 goal verschil werd beslist. Wie houdt de zenuwen het best in bedwang? Welke sterren staan op in Game 6? Worden het Toews, Kane en Crawford voor Chicago? Of toch Stamkos, Johnson en Bishop namens Tampa Bay? Genoeg vragen om de wekker te zetten vannacht lijkt ons. Because it’s the Cup!

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen