Preseason komt ten einde met volledige laatste speelronde

Door

Seattle Seahawks v Oakland RaidersAlle 32 teams kwamen donderdagavond in actie voor hun laatste oefenwedstrijd in aanloop naar het reguliere NFL seizoen dat 4 september van start gaat met de wedstrijd Green Bay Packers @ Seattle Seahawks. Veel starters bleven aan de kant en sommige teams speelden alleen maar met hun reservespelers. De uitslagen zijn daarom weinig relevant, maar er is uiteraard genoeg te melden.

Het beste moment van het voorseizoen is wanneer het afgelopen is. De teams kunnen zich gaan richten op hun roster, want er zullen nog veel spelers afvallen. Met minder dan een week te gaan tot het reguliere seizoen kijken we terug op de belangrijkste gegevens die we overhielden aan speelronde vier van het voorseizoen.

Duidelijke sollicitatie Carr
Ook de Oakland Raiders kunnen zich nu in alle rust gaan voorbereiden op het reguliere seizoen. Ruim te laat, maar goed, het is nu duidelijk wie de ballen verdeelt. Derek Carr zette een uitstekende prestatie neer in de met 31-41 gewonnen thuiswedstrijd tegen de Seattle Seahawks. De rookie gooide drie touchdown passes op het halve baseballveld van het Oakland Coliseum en Matt Schaub is niet fit (elleboog). De voormalig QB van de Houston Texans ontbeerde dit voorseizoen bovendien aan vorm. Daarmee hebben de Raiders een natte krant in huis gehaald. Schaub kreeg van GM Reggie McKenzie gegarandeerd acht miljoen dollar op de rekening, maar het lijkt er nu sterk op dat een tweede ronde draftkeuze de veel betere optie is. Nu hopen dat Derek beter presteert dan zijn broer David, die wordt gezien als een van de grootste first pick draft busts in NFL geschiedenis.

Bills in depressie
De Buffalo Bills schitterden de laatste jaren nou niet door grootse prestaties en de voortekenen voor dit seizoen zijn op z’n zachtst gezegd niet positief. QB EJ Manuel mocht het drie drives proberen tegen de reserves van de Detroit Lions, maar bleek nogal improductief met 3/8 en geen score. Wide receiver Sammy Watkins, waar men veel van verwacht, blesseerde tijdens het eerste kwart een rib. Dat kon er nog wel bij voor de Bills, die de oefenwedstrijd uiteindelijk met 23-0 verloren. EJ Manuel wordt algemeen bestempeld als een talent, maar zijn nalatenschap in professioneel football beperkt zich tot nu toe met name tot fysiek ongemak en zwalkende passes. Bij de Lions viel rookie linebacker Kyle van Noy uit met een spierscheuring. Hij is inmiddels al geopereerd.

Gabbert naar ziekenhuis
San Francisco 49ers v Houston TexansEr vielen meer spelers geblesseerd uit. De offensieve linie van de Indianapolis Colts zag guard Joe Reitz uitvallen. Hij moest van het veld worden gereden in een kansloze nederlaag tegen de Cincinnati Bengals: 35-7. Met het zwakke spel van QB Colin Kaepernick de afgelopen weken zijn veel ogen bij de San Francisco 49ers gericht op backup Blaine Gabbert (foto). Hij viel echter uit met een nare schouderblessure en moest foto’s laten nemen in het ziekenhuis. De 49ers wonnen met 40-13 van de Houston Texans. De Kansas City Chiefs leden een gevoelig verlies met het wegvallen van wideout A.J. Jenkins. Naar het zich laat aanzien een hersenschudding en dus is hij onzeker voor speelronde één. De Chiefs verloren met 34-14 van de Green Bay Packers.

Sam staat z’n mannetje
Bij de St. Louis Rams valt Michael Sam meer en meer op. Dat heeft gelukkig steeds minder te maken met zijn geaardheid, des te meer door zijn spel. De zevende ronde draftkeuze noteerde in een nederlaag tegen de Miami Dolphins (14-13) zes tackles en blinkt al vier weken uit in de oefenwedstrijden. Op de trainingen lijkt hij er trouwens minder zin in te hebben. Sam heeft een redelijke kans om op het uiteindelijke spelersrooster te komen, maar heeft concurrentie en zal dus een spannend weekend tegemoet gaan.

Browns geven teken van leven
Chicago Bears v Cleveland BrownsEindelijk zag het er eens fatsoenlijk uit bij de Cleveland Browns. QB Brian Hoyer (foto) zette een mooie 13-play, 85-yard drive op met aan het einde een 1-yard touchdown burst door running back Ben Tate. Tegenstander Chicago speelde met enkel reservespelers in de verdediging, wat de prestatie wel in een iets andere context plaats. Backup Johnny Manziel speelde niet onaardig, maar is nog veel te inconsistent, mist te veel mogelijkheden en komt tactisch niet in de buurt van Hoyer. Toch is de potentie zichtbaar en dat is iets wat we in Cleveland lang niet gezien hebben.

Bortles maakt sportief statement
Bij de Jacksonville Jaguars barst ondertussen de discussie over de quarterbacks los. Aangezien het team met twee uitwedstrijden begint, de eerste in Philadelphia, mag de ervaren Chad Henne het eerst proberen. Het is echter onmogelijk om de prima prestaties van Blake Bortles te negeren. De rookie QB maakte een duidelijk statement tegen de Atlanta Falcons (24-14 nederlaag) met een 57-yard touchdown op collega rookie Marqise Lee. Het is niet allemaal rozengeur en maneschijn, maar over het geheel genomen is hij domweg de beste man in Jacksonville op de positie van quarterback.

Perfecte score
Baltimore Ravens v New Orleans SaintsAlleen de Minnesota Vikings en Baltimore Ravens wisten op 4-0 te komen. De Ravens deden dat met hun reserves en renden 214 yards bij elkaar in een 22-13 overwinning op de New Orleans Saints. Eén van weinige starters was kicker Justin Tucker (foto) die zijn grote klasse toonde door alle vijf field goal pogingen te benutten. De Saints hadden moeite om tot scoren te komen zonder QB Drew Brees. Ook Ravens QB Joe Flacco verscheen niet op het veld. De Vikings wonnen dus óók hun vierde oefenwedstrijd, en wel met 19-3 tegen de Tennessee Titans. Het goede voorseizoen is met name te danken aan rookie QB Teddy Bridgewater, die ook gisteren weer een touchdown gooide. Running back Adrian Peterson droeg in ieder geval niet bij aan de perfecte 4-0 score, want ook tegen de Titans kwam hij niet tot zijn eerste speelminuut. De New York Giants kwamen met een 13-16 overwinning op de New England Patriots op 5-0, omdat ze een extra oefening hadden in de Hall of Fame wedstrijd.

Alle uitslagen op een rijtje:

Atlanta Falcons (2-2) @ Jacksonville Jaguars (1-3) 24-14
Detroit Lions (3-1) @ Buffalo Bills (1-4) 23-0
Indianapolis Colts (0-4) @ Cincinnati Bengals (2-2) 7-35
Kansas City Chiefs (1-3) @ Green Bay Packers (3-1) 14-34
St. Louis Rams (1-3) @ Miami Dolphins (3-1) 13-14
New York Jets (2-2) @ Philadelphia Eagles (2-2) 7-37
New England Patriots (2-2) @ New York Giants (5-0) 13-16
Carolina Panthers (2-2) @ Pittsburgh Steelers (1-3) 10-0
Washington Redskins (3-1) @ Tampa Bay Buccaneers (1-3) 24-10
Chicago Bears (2-2) @ Cleveland Browns (1-3) 13-33
Denver Broncos (3-1) @ Dallas Cowboys (0-4) 27-3
San Francisco 49ers (2-2) @ Houston Texans (2-2) 40-13
Baltimore Ravens (4-0) @ New Orleans Saints (3-1) 22-13
Minnesota Vikings (4-0) @ Tennessee Titans (2-2) 19-3
Seattle Seahawks (2-2) @ Oakland Raiders (2-2) 31-41
Arizona Cardinals (1-3) @ San Diego Chargers (2-2) 9-12

Programma reguliere seizoen speelronde één:

Vrijdag 05 september 02:30 Green Bay Packers @ Seattle Seahawks (Thursday Night Football)
Zondag 07 september 19:00 Washington Redskins @ Houston Texans
Zondag 07 september 19:00 Tennessee Titans @ Kansas City Chiefs
Zondag 07 september 19:00 New England Patriots @ Miami Dolphins
Zondag 07 september 19:00 Oakland Raiders @ New York Jets
Zondag 07 september 19:00 Jacksonville Jaguars @ Philadelphia Eagles
Zondag 07 september 19:00 Cleveland Browns @ Pittsburgh Steelers
Zondag 07 september 19:00 Minnesota Vikings @ St. Louis Rams
Zondag 07 september 19:00 Buffalo Bills @ Chicago Bears
Zondag 07 september 19:00 Cincinnati Bengals @ Baltimore Ravens
Zondag 07 september 19:00 New Orleans Saints @ Atlanta Falcons (Live op Fox Sports 2)
Zondag 07 september 22:25 Carolina Panthers @ Tampa Bay Buccaneers
Zondag 07 september 22:25 San Francisco 49ers @ Dallas Cowboys (Live op Fox Sports 2)
Maandag 08 september 02:30 Indianapolis Colts @ Denver Broncos (Sunday Night Football)
Dinsdag 09 september 01:10 New York Giants @ Detroit Lions (Monday Night Football)
Dinsdag 09 september 04:20 San Diego Chargers @ Arizona Cardinals (Monday Night Football)

Thursday Night, Monday Night én Sunday Night Football zijn standaard te bekijken op Fox Sports. Daarnaast maakt de betaalzender iedere zondag een selectie uit de overige wedstrijden. Wil je altijd iedere wedstrijd kunnen zien (eventueel via RedZone), dan kun je GamePass aanschaffen.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen