Postseason 2014: Washington Chokers

Door

Division Series - Washington Nationals v San Francisco Giants - Game Four

Zo ga je met het beste record de MLB de play-offs in, en zo sta je weer met je koffers op het vliegveld in Washington, D.C. Voor de Nationals kwam er woensdag een eind aan een teleurstellende postseason door een 3-2 nederlaag tegen de San Francisco Giants in Game 4 van de NLDS. Waar ging het mis voor de NL East-kampioen?

Geen offense
De aanval liet de Nationals in de steek tegen de Giants, slechts negen runs in 45 innings. Een derde van de runs kwam via solo homeruns van Bryce Harper, terwijl Anthony Rendon een kwart van de honkslagen voor z’n rekening nam. Jayson Werth en Adam LaRoche, nummer 3 en 4 in de slagorde, gingen gecombineerd 2-uit-35.

De pas 21-jarige Harper hield zijn ploeg in Game 4 in de wedstrijd met een RBI-double en een gelijkmakende homerun, al had hij graag hulp van zijn teamgenoten gehad. Harper eindigde de NLDS 5-uit-17 met drie homeruns en vier RBI’s vergeleken met één homerun en drie RBI’s voor de rest van de Nationals.

Matt Williams
Wanneer je een wedstrijd verliest terwijl je de beste werpers in de bullpen niet hebt gebruikt, dan doe je duidelijk iets niet goed. Entering rookie-manager Matt Williams. Op het belangrijkste moment van het seizoen vertrouwde Williams de bal toe aan Aaron Barrett. Met alle honken bezet gooide de 26-jarige rookie een wild pitch waardoor de Giants de uiteindelijk winnende run scoorden.

Waar Williams een goede actie maakte door na vier innings Gio Gonzalez van de heuvel te halen voor pinch-hitter Nate Schierholtz, vergat hij in de zevende inning zijn twee beste relievers (Tyler Clippard en Drew Storen) of startende werper Stephen Strasburg in te zetten. Waarom? “Matt Thornton en Barrett zijn onze seventh-inning guys“, zei Williams tegenover de Washington Post.

Buck Showalter laat met de Baltimore Orioles zien hoe je ook een bullpen kunt managen. Hij is niet bang om een beroep te doen op zijn beste werpers, ongedacht welke inning het is. In Game 1 van de ALDS gaf Buck in de zesde inning de bal aan Andrew Miller, terwijl closer Zach Britton al in de achtste inning mocht opdraven.

In Williams’ filosofie: “We gaan onze closer niet in de zevende inning inzetten.”

Postseason 2014: Nelson Cruz eet Tigers voor lunch

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen