Posey komt dit seizoen niet meer in actie

Door

Alsof hij niks beters te doen had, gaf Buster Posey de PR-manager van de San Francisco Giants opdracht om een conference call op te zetten met de drie vaste volgers van de club. De onfortuinlijke catcher had vanaf zijn ziekenhuisbed namelijk een en ander mede te delen.

Minder dan 24 uur eerder had Scott Cousins van de Florida Marlins middels een onbedaarlijke botsing een einde aan zijn seizoen gemaakt (verschillende videos), door niet naar de thuisplaat te glijden, maar te verkiezen de catcher uit te schakelen. Cousins slaagde glansrijk: Posey brak z’n enkel, en liep daarbij nog enkele gescheurde banden op ook.

,,Het ziet er inderdaad naar uit dat ik de rest van dit seizoen kan vergeten”, aldus Posey.

Wat hij zich nog van het incident herinnert? ,,Ik herinner me de hit, en ik realiseerde me dat, zeker gezien de arm van Nate (Schierholtz), er waarschijnlijk een play op de thuisplaat zat aan te komen. Ik ging een beetje naar rechts om te bal te vangen, slipte wat op het gras, en toen ik terug naar de plaat bewoog zat Cousins al bovenop me. Dat is alles wat ik me kan herinneren.”

De hamvraag: was het een clean hit of niet?

Posey wikt z’n woorden. ,,Ik heb de herhaling bekeken…”, aldus de catcher. ,,En, ik bedoel, zoals het spel tegewoordig gespeeld wordt… Ik weet het niet, moeilijke vraag… Hij deed niets illegaals, maar als ik naar de herhaling kijk, dan had hij waarschijnlijk ook kunnen kiezen om naar de plaat te glijden. Hij kwam echter recht op mij af.”

Posey wil een ding duidelijk stellen: hij is er niet op uit om Cousins in een kwaad daglicht te stellen. “Het is gebeurd, klaar, over”, zegt hij. Maar misschien dat de league zich eens zou kunnen bezinnen op de regels, werpt hij op. Want een catcher bevindt zich, wanneer een honkloper zo hard mogelijk op hem kan inbeuken, natuurlijk wel in een enorm kwetsbare positie.

,,Het klinkt misschien raar”, aldus Posey, ,,maar ik denk dat ik mezelf gelukkig mag prijzen dat ik alleen maar een blessure aan m’n enkel heb. Voor hetzelfde geld had ik hersenletsel of een blessure aan m’n ruggegraat opgelopen…”

Cousins heeft geprobeerd contact op te nemen met Posey, maar de twee spraken nog niet. ,,Ik denk ook niet dat dat veel zal uitmaken.” De catcher gaat er vanuit dat hij de rest van het seizoen waarschijnlijk kan vergeten, maar voor het einde van zijn carriere vreest hij niet. ,,Dat is niet aan de orde, heb ik van een dokter te horen gekregen.”

Posey, 24 jaar oud, is in ieder geval vast van plan om weer te gaan catchen. ,,Oh ja, honderd procent. Geen twijfel mogelijk.”

Bekijk hier de botsing tussen Scott Cousins en Buster Posey:

Foto: mercurynews.com

Ook leuk om te lezen