Posada laat zijn knuppel spreken

Door

Als je geen vaste waarde meer bent en vaker op de bank moet zitten dan je lief is, dan is het een optie om je onvrede te uiten. Lekker kont tegen de krib. In plaats van recalcitrant en teleurgesteld te reageren, heeft Jorge Posada gesproken met zijn knuppel.

Drie hits in vijf slagbeurten, waarmee hij  maar liefst 6 RBI’s bij kon schrijven op z’n conto; het leeuwendeel van de 9-2 zege op de Tampa Bay Rays.

Tijdens zijn eerste at bat singlede de 39-jarige veteraan in het rechtsveld. Op deze klap wisten Mark Teixeira en Robinson Cano de thuisplaat te bereiken in het Yankee Stadium.

Drie innings later herhaalde Posada het trucje van Curtis Granderson, die de bal al eerder over de omheining sloeg. Alleen deed de aangewezen slagman dat met de honken vol. Met zijn tiende homer van het seizoen en zijn tiende grand slam uit zijn loopbaan tilde hij de stand naar 7-0.

De New Yorkers applaudiseerden zaterdag harder dan normaal. Het was hun steunbetuiging aan de man die sinds 1995 onderdeel is van de Yankee-franchise. Een speler die niet langer meer mag catchen, alleen nog mag DH-en en sinds 6 augustus ook niet dagelijks meer hoeft te rekenen op een plek bij de eerste negen. Het einde in lijkt in zicht na 17 dienstjaren in de Big Apple.

Aan zijn nieuwste rol binnen de equipe van Joe Girardi is hij nog niet gewend. ,,Ik kreeg vandaag de mogelijkheid om te spelen. Het is zwaar om op de bank te zitten. Het is moeilijk om in de dug-out te zitten en te kijken naar de anderen die wel spelen”, aldus de man van de wedstrijd.

Sportieve wraak. Zo zien managers het graag. Zodra een speler een nieuwe kans krijgt, laat dan maar zien wat je waard bent. Met veel genoegen aanschouwde Girardi het optreden van Posada, al toonde hij zich na afloop heel koeltjes. ,,Ik heb toch gezegd dat hij een rol blijft spelen in dit team. We hebben hem nodig.”

Na zijn demonstratie kreeg de Puerto Ricaan bijval van zijn ploegmaten die weten in wat voor lastig pakket hun voormalige catcher zit. ,,Ik ben superblij voor hem”, zei captain Derek Jeter. ,,Jorge heeft veel trots. Je hebt het wel over iemand die gewend was om iedere dag te spelen. Hij heeft extreem hard gewerkt en vandaag kende hij een goede dag. Dat is niet gemakkelijk als je niet meer iedere dag speelt.”

Zelf doet Posada zich stoerder voor dan hij is. ,,Vanaf nu moet ik naar de line-up kaart kijken en ervoor zorg dat ik klaar ben.” Overigens hoefde hij zondag niet angstvallig te kijken naar de line-up; Girardi had al gezegd dat hij weer zou spelen. Helaas waren de weergoden hem een stuk minder goed gezind.

Foto:

Ook leuk om te lezen