‘Posada-conflict’ door Yankees opgelost

Door

De beslissing van Jorge Posada om zichzelf afgelopen weekend niet beschikbaar te stellen voor de New York Yankees, kreeg de dagen erna nog een behoorlijk staartje. Captain Derek Jeter besloot zich ermee te gaan bemoeien en dat was weer tegen het verkeerde been van de dagelijkse leiding van het team uit New York.

De directie was boos dat Jeter het zo nodig had gevonden om te verkondigen dat hij de beslissing van Posada wel begreep. ,,Ik vind niet dat hij iets fouts heeft gedaan. Was dat wel het geval geweest, dan had ik dat zeker tegen hem gezegd. Jorge is als een broer voor mij.”

Daarmee stond de captain lijnrecht tegenover het beleid van de club uit NYC. Volgens bronnen had de directie zelf overwogen om Posada per direct op straat te zetten.

Hierdoor werd maandag een interne conference call belegd waar naast Jeter, team president Randy Levine, general manager Brian Cashman en Hal Steinbrenner waren betrokken.

Dinsdag verklaarde Jeter dat alle problemen uit de lucht waren. ,,We zitten met ze allen weer op één lijn,” verklaarde de ervaren korte stop. Dat was ook het enige wat hij kwijt wilde. ,,Al zou ik jullie vertellen dat we voor 20 minuten gepraat hebben, dan zouden jullie mij vragen waar we zolang over gesproken zouden hebben. Daarom zeg ik voor de rest helemaal niks over het gesprek.”

Coach Joe Girardi deed niet moeilijk over de zaak. ,,Natuurlijk is het niet leuk, maar misschien is het wel goed voor ons. Door deze strijd kunnen we hopelijk beter naar elkaar toegroeien. En daarnaast, het is pas vroeg in het begin van het seizoen. Ik heb liever dat zoiets nu gebeurt dan wanneer we in de playoffs zitten.”

Foto: nydailynews.com

Ook leuk om te lezen