Portland na spektakelstuk op 3-1 voorsprong

Door

BannerPlayoffs

De Portland Trail Blazers hebben nog maar één overwinning nodig om de volgende ronde van de NBA play-offs te bereiken. In het eigen Moda Center werd een geweldig publiek getrakteerd op een minstens zo geweldig duel met de Houston Rockets. Met nog luttele secondes op de klok en een 123-120 stand, pakte Wesley Matthews de bal af van Patrick Beverley en besliste daarmee Game 4. Tot ongenoegen van coach Kevin McHale.

IndolentIckyElkhound

De fans uit Portland wachten sinds 2000 op het bereiken van de volgende ronde en lieten flink van zich horen. Ook toen de ploeg elf punten achterstond bleef het publiek achter de mannen uit Rip City staan en met succes. LaMarcus Aldrigde was opnieuw een plaaggeest voor de defensie van Houston.  Waar Omer Asik hem vorig duel nog enigszins onder controle had, was LMA zondag beslissend met 29 punten en tien rebounds.

Teamgenoot Nicolas Batum was goed voor 25 punten en had enkele belangrijke punten in de comeback van de Trail Blazers gedurende het vierde kwart. Vlak voor tijd nam de ploeg de leiding zelfs de leiding, maar Dwight Howard (25 punten) zorgde met een dunk voor de gelijkmaker. Met nog 3.6 seconden te spelen kreeg Mo Williams een goede kans om de wedstrijd te beslissen maar hij miste zijn driepuntschot.

In de verlenging namen de Blazers een  snelle voorsprong, nadat Aldridge twee vrije worpen benutte als gevolg van een flagrant foul van Chandler Parsons. Die voorsprong gaf de ploeg niet meer weg, hoewel het de Rockets continu in nek voelde hijgen. Beverley kreeg met nog vijf seconden op de klok de bal in handen, maar verspeelde deze aan Matthews waarna het stadion ontplofte. Game 5 van deze heerlijke series vindt plaats in Houston, dat zal moeten winnen om hun play-off dromen in leven te houden. En als ze verliezen?

Maar daar is GM Morey voorlopig niet mee bezig

Lin met de keurige twee stappen naar de hoop.


Thomas Robinson blockt de dunk van Howard.

850370388

Mo Wiliams wrijft het nog even in bij de held van Game 3.

Lees ook het verslag van het duel tussen de Warriors en de Clippers.

Raptors trekken stand gelijk in Brooklyn
De Toronto Raptors hebben op bezoek bij de Brooklyn Nets een belangrijke overwinning behaald. De ploeg van coach Dwane Casey speelde een sterk vierde kwart, en hield de thuisploeg bovendien op slechts twaalf punten. Grote mannen waren zoals gewoonlijk DeMar DeRozan (24 punten) en Kyle Lowry (22 punten). Eerstgenoemde snoerde het thuispubliek niet alleen tijdens, maar ook na afloop de mond.

Shaun Livingston snapte niets van het matige spel van zijn Nets. “We speelden een vlak duel zonder energie. Dit is onacceptabel in de play-offs.” Hij zal vooral hebben gedoeld op Joe Johsnon en Deron Williams. De heren lieten het volledig afweten in Game 4 en kwamen gezamenlijk niet verder dan negentien punten. Johnson loste zelfs geen enkel shot in het slotkwart, terwijl D-Will zijn vier pogingen miste. Voor Game 5 zal er afgereisd worden naar Canada.

En jeetjemineetje wat zijn de play-offs dit jaar fantastisch zeg!

TIwTSii

En als hier een ander muziekje was gekozen.

Lees ook het verslag van het duel tussen de Wizards en de Bulls.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen