Porcello wint weer met Tigers, gooit complete game shutout

Door

Oakland Athletics v Detroit Tigers

Niet Justin Verlander of Max Scherzer, maar Rick Porcello is momenteel de ace van de Detroit Tigers. De 25-jarige werper, die voorheen vooral bekend stond om zijn wisselvalligheid, gaf voor de derde wedstrijd op rij geen punten op en hierdoor kon Detroit met 3-0 winnen van de Oakland Athletics. Het was daarnaast ook zijn tweede complete game shutout:

Maar net als met deze laatste out waren er weinig spectaculaire strikeouts, sterker nog: er waren geen strikeouts. Porcello gaf slechts vier honkslagen op maar wist geen enkele slagman uit te krijgen met drie strikes. Toch was het goed genoeg voor zijn elfde overwinning van het seizoen waarmee hij op gelijke hoogte komt met Yankees-werper Masahiro Tanaka.

Leading Off

Het duel tussen de Cleveland Indians en de Los Angeles Dodgers was er ook één om niet snel te vergeten. De Indians wonnen met 10-3 van de Dodgers, maar dat was niet het meest besproken feit van de avond. Waar het vooral over ging was de opmerkelijke triple play van Cleveland waarbij twee video replays kwamen kijken.

Uiteindelijk kregen de Indians waar zij recht op hadden en was de 7-2-4 triple play een feit.

Three Strikes

* Vorige keer gooide Tim Lincecum een no-hitter. De Giants-werper kwam ditmaal niet tot éénzelfde prestatie maar was wel weer in topvorm en gaf in acht innings tegen de St. Louis Cardinals geen enkel punt op. Of hij weer terug is van weggeweest is nog maar de vraag, want zijn succes lijkt vooral plaats te vinden in San Francisco. Ook gisteren speelden de Giants thuis toen zij dankzij een sterke Lincecum met 5-0 wonnen van de Cardinals. Hier is zijn ERA 2.81 terwijl het buiten San Francisco veel hoger is: 6.68.

* David Price van de Tampa Bay Rays kon zijn reeks van wedstrijden met 10+ strikeouts per wedstrijd niet voortzetten. Tegen de New York Yankees kwam hij in zeven innings tot 9 strikeouts waardoor er geen zesde wedstrijd aan zijn reeks kon worden toegevoegd. Toch waren er wel lachende gezichten op de bank van de Rays, want er werd wel met 2-1 gewonnen van Hiroki Kuroda en de Yankees.

* Voor de tweede keer op rij hadden de Chicago Cubs aan twee runs genoeg om de Boston Red Sox te verslaan, in Boston werd het 2-1. In de negende inning was Luis Valbuena goed voor het winnende punt met een sac fly. Vooraf aan de wedstrijd deed David Ortiz wel een opvallende uitspraak over de Cubs: volgens hem zou Chicago geen succes kunnen boeken zolang het veel wedstrijden overdag speelt. Dit zou door veel honkballers als een nadeel worden gezien en zou een negatief effect hebben op de prestaties. Vanwege contracten met televisiezenders en het feit dat Wrigley Field in een woonwijk staat mogen de Cubs dit seizoen slechts 38 wedstrijden in de avond spelen. Vroeger was dit nog veel minder, in 1988 waren het er nog maar achttien.

Wrigley Field overdag, de fans vinden het geweldig, maar spelers niet, aldus David Ortiz
Wrigley Field overdag, de fans vinden het geweldig, maar spelers niet, aldus David Ortiz

Seventh Inning Stretch

Walk-off time! Allereerst in Pittsburgh, waar Ike Davis de Pirates een 3-2 overwinning bezorgde op de bezoekende Arizona Diamondbacks…raise the Jolly Roger!

De Marlins hadden iets langer nodig, elf innings om precies te zijn, voordat Ed Lucas er een einde aan maakte en een 5-4 overwinning op de Phillies veilig stelde.

David Ortiz had geen zin om op deze vierde worp van Ramirez te wachten:

Going Dutch

* Jonathan Schoop had eindelijk weer eens een goede avond, tegen de Rangers ging hij 2-uit-4, scoorde hij twee runs en daarbovenop wonnen zijn Orioles met 8-3 van de Texas Rangers.

* Het blijven moeilijke tijden voor Xander Bogaerts en de Red Sox, gisteren kwam hij in vier pogingen niet tot een honkslag.

* Andrelton Simmons had een heel belangrijk aandeel in de 5-3 overwinning van de Braves op de New York Mets. Hij ging 2-uit-4 met twee RBI’s.

Overige Wedstrijden

Seattle Mariners @ Houston Astros, 13-2
Los Angeles Angels @ Chicago White Sox, 8-4 & 7-5 (Doubleheader)
Milwaukee Brewers @ Toronto Blue Jays, 1-4
Colorado Rockies @ Washington Nationals, 1-7
Kansas City Royals @ Minnesota Twins, 2-10
Cincinnati Reds @ San Diego Padres, 2-8

Stand

Standings

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen