Pominville maakt seizoen af bij Minnesota Wild

Door

Buffalo Sabres v Philadelphia Flyers

Afgelopen zomer haalden de Minnesota Wild met Zach Parise en Ryan Suter al de twee grootst mogelijke aanwinsten binnen en met de komst van Jason Pominville hebben zij opnieuw een grote slag geslagen.

De aanvoerder van de Buffalo Sabres had een dure prijs om zijn nek hangen, maar wel een die Minnesota wilde betalen. De Sabres eisten prospects Matt Hackett, Johan Larsson en de pick in de eerste ronde van de draft van 2013 plus de pick in de tweede ronde van de draft van 2014. De Sabres geven er wel een draft pick in de vierde ronde van 2014 voor terug.

Pominville speelde dan ook gemiddeld meer dan 20 minuten per avond voor de Sabres en noteerde 10 goals en 15 assists in 37 wedstrijden. Eerder lieten de Sabres al Robyn Regehr en Jordan Leopold gaan, dus de Sabres gaan stevig herbouwen met nieuwe draft picks en de al aanwezige prospects zoals Mikhail Grigorenko.

Pominville heeft nog een contract tot de zomer van 2014, tegen een cap hit van 5,3 miljoen dollar. De Wild haalden de afgelopen drie seizoenen de play-offs niet en Pominville moet helpen om dit niet nog een seizoen langer te laten duren. De ploeg staat momenteel derde in de Western Conference en bovenaan in de Northwest Division, waar het in een nek-aan-nek race meedoet met de Vancouver Canucks.

De Wild zijn op weg om voor langere tijd een serieuze kandidaat te worden in de Western Conference, met sterke draft picks en goede moves op de transfermarkt.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen