Politie onderzoekt rol Evander Kane in mogelijk zedendelict

Door

evander-kane-122715-getty-ftr-usjpg_v0lbpa9lp3rl1jfd8uzw7m52v

Buffalo Sabres heeft bevestigd dat de politie onderzoek doet naar de rol van Evander Kane in een mogelijk zedendelict. Het incident zou zondagmorgen in een hotelkamer in Buffalo hebben plaatsgevonden.

“We nemen de beschuldiging tegen Evander Kane zeer serieus. We zijn op dit moment bezig met het verzamelen van feiten en hebben contact gehad met de NHL en met Evander. Tot we meer informatie hebben geven wij geen commentaar”, aldus de Sabres. De NHL hield het nog korter: “wij hebben kennis genomen en monitoren het onderzoek naar Buffalo Sabres-aanvaller Evander Kane. Verder doen wij voorlopig geen uitspraken in deze zaak.” De politie, Craig Oster, zaakwaarnemer van Kane en Paul Cambria, advocaat van Kane, doen helemaal geen uitspraken.

The Buffalo News meldde het nieuws zondagochtend op basis van anonieme politiebronnen. Volgens hen is er nog geen officiële aanklacht uitgesproken. De politie bevestigd alleen dat er een onderzoek loopt. Het is niet het eerste onderzoek naar een zedendelict in de NHL, eerder dit jaar liep er nog een onderzoek naar naamgenoot Patrick Kane in Buffalo vanwege een mogelijk zedendelict. In dat onderzoek trok de aanklager haar aanklacht tegen Patrick Kane begin november in.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen