Play-offs voorbij voor Penguins

Door

De prangende vraag of Sidney Crosby op tijd hersteld zou zijn om in de tweede ronde van de play-offs terug te keren in het team van de Pittsburgh Penguins, is door de Tampa Bay Lightning tot een overbodige vraag gereduceerd. Mede dankzij voortreffelijk keeperswerk behaalden de Lightning woensdagavond een beslissende 0-1 overwinning en kan het zich nu op gaan maken voor een confrontatie met de als eerste geplaatste Washington Capitals in de halve finale van de Eastern Conference.

Net als in het merendeel van de voorgaande duels in deze series waren beide goalies in zeer goeden doen. Zowel Dwayne Roloson als Marc-Andre Fleury onderscheidde zich in de zevende wedstrijd met fantastische reddingen, waardoor dit duel beslist werd met slechts één goal.

Deze goal viel aan het begin van de tweede periode en was vrijwel identiek aan een van de doelpunten die de Lightning in de zesde wedstrijd scoorde; Dominic Moore bevond zich met puck achter het doel van Fleury, waardoor de goalie gedwongen werd de rechterkant van zijn goal te bewaken. Moore draaide zich echter om en passte de puck snel naar Sean Bergenheim die aan de andere kant van goal weinig moeite had om de puck in het halflege doel te schuiven.

Deze wedstrijd maakte tevens eens te meer duidelijk dat de Penguins niet over hun sterkste aanval konden beschikken. In totaal loste de ploeg van Dan Bylsma zesendertig schoten op het doel van Roloson, maar de veteraan had overal een passend antwoord op.

Daarnaast bleek Pittsburgh niet in beste vorm te zijn tijdens power play-situaties. Gedurende de gehele series kregen de Penguins vijfendertig power play-mogelijkheden, maar uiteindelijk wisten ze er maar van eentje te profiteren. Ook in de zevende wedstrijd brak dit euvel de Penguins op, want dit keer waren zes man-meersituaties niet aan hen besteed.

De Penguins kunnen na deze uitschakeling dus in alle rust toe gaan werken naar het volgende seizoen en dan kunnen ze naar alle waarschijnlijkheid weer beschikken over hun vedettes Crosby en Evgeni Malkin.

De Lightning moeten hun vakantie dus nog even uitstellen, maar daar zal niemand binnen de organisatie rouwig om zijn. Het team bereikte namelijk weer voor het eerst na hun Stanley Cup-winst in 2004 de halve finale van de conference.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Penguins en de Lightning:

Foto: baynews9.com

Ook leuk om te lezen