Plaxico Burress is een Jet

Door

Plaxico Burress gaat weer spelen in New York. Hij keert alleen niet terug naar zijn oude club de Giants, maar naar stadgenoot New York Jets, die in de  Burress sweepstakes net iets slagvaardiger waren dan datzelfde Giants en de Pittsburgh Steelers. Ook de San Francisco 49ers vonden de hond in de pot.

Burress had de Steelers in de onderhandelingen laten weten dat hij zijn handtekening zou zetten als ze aan zijn financiele wensen tegemoet zouden komen. De Jets, die zaterdagavond plotseling op het toneel verschenen, informeerden bij de wide receiver of datzelfde aanbod ook voor hen gold. Toen het antwoord bevestigend klonk, kwamen de Jets onmiddellijk tegemoet aan de dik $3M gegarandeerd die Burress voor een jaartje ballen wilde toucheren.

Die 3,017 miljoen dollar, om precies te zijn, is natuurlijk een hoop geld voor iemand die ruim twee jaar lang niet op een footballveld heeft gelopen, en die bovendien over een maand al weer 34 wordt. Sinds zijn vrijlating uit de gevangenis begin juni, werkte hij bij geen enkele club een oefenstage af. Er is dus niemand die precies weet hoe Plaxico Burress er fysiek gezien voorstaat.

Behalve hijzelf misschien.

De New York Jets waren echter bereid een gokje te wagen. De ploeg was voorafgaand aan de free agent-periode de favoriet geweest om de meest getalenteerde free agent van allemaal, corner back Nnamdi Asomugha van de Oakland Raiders, in te lijven, maar ze werden daarbij afgebluft door de Philadelphia Eagles. Om de New Yorkse fans (en media) gerust te stellen, voelde men zich genoodzaakt tot het doen van een spectaculaire aankoop.

Met de aanschaf van Burress, is een terugkeer van Braylon Edwards naar de Jets op losse schroeven komen te staan. De ploeg lijkt intussen wel dichtbij een deal met cornerback Antonio Cromartie.

Foto: giantsjersey.net

 

Ook leuk om te lezen