Plasma-injecties voor Zack Greinke

Door

Chicago White Sox vs Los Angeles Dodgers, 2013 Spring Training

Zack Greinke, die deze winter als free agent bij de Los Angeles Dodgers tekende, sukkelt met zijn elleboog. De pitcher blijft last houden van een ontsteking in het gewricht waardoor hij momenteel niet in actie kan komen tijdens spring training. Het is dan ook nog maar de vraag of Greinke op tijd fit is voor de start van het reguliere seizoen.

Wat precies de oorzaak is van de problemen, is niet bekend, maar de Dodgers hebben een methode om pitchers met problemen aan de elleboog te helpen zonder dat daar een operatie aan te pas hoeft te komen. De ploeg gebruikt namelijk plasma-injecties om het gewricht te herstellen. En met succes, want Takashi Saito, Matt Guerrier en Chad Billingsley ondergingen deze behandeling en keerden zonder operatie terug.

Bloedplaatjes

Bij plasma-injecties wordt er eerst bloed uit de arm van de speler afgenomen. Vervolgens worden door middel van een centrifuge de bloedplaatjes gescheiden van het bloed, waarna deze geconcentreerde plaatjes weer in het betreffende gewricht worden geïnjecteerd.

De Dodgers hopen nu dat een dergelijke injectie, tezamen met medicatie tegen de ontsteking, ook in het geval van Greinke uitkomst biedt. Het zou natuurlijk ook een grote klap zijn voor de organisatie als de nieuwe aanwinst (met een zesjarig contract ter waarde van 147 miljoen dollar) alsnog een operatie moet ondergaan en dan een groot deel van het seizoen moet missen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen