Plaats voor verandering in schema NFL

Door

De NFL heeft nog geen deadline gezet vanaf wanneer de wedstrijden zullen worden uitgesteld nu er nog onzekerheid is over de NFL lockout. Eerder deze week werd de lockout nog opgeheven door de rechter, maar een definitieve uitspraak is er nog niet gedaan.

,,We hebben nog geen datum vastgelegd wanneer het seizoen verloren is of wanneer we van 16 wedstrijden naar een lager aantal moeten gaan,” zei Eric Grubman, vertegenwoordiger van de NFL. ,,Onze intenties zijn nog steeds om een volledig seizoen te spelen en we zullen er alles aan doen om dat zo te laten lopen ook.”

Het wedstrijdschema kwam woensdag uit en de wedstrijden beginnen op 8 september maar er is plaats voor wijzigingen.

De NFL kan nog steeds 16 wedstrijden plannen met vertraging door de bye-weken te elimineren net als de week tussen de conference championship en de Super Bowl. De liga heeft ook een akkoord met gaststad Indianapolis om de Super Bowl een week te verschuiven mocht het nodig zijn.

Maar mocht de deadline verschoven worden zou er een betekenisvolle datum van het schema verdwijnen. De eerste zondag van het seizoen valt op de tiende verjaardag van de aanslagen op New York op 11 september. Er zou heel wat gepland zijn op die dag.

Een deadline voorspellen voor het herschrijven van het schema is moeilijk omdat ze onmogelijk weten hoe de onderhandelingen zullen verlopen. Als het duidelijk wordt dat er een akkoord zal worden bereikt, dan kan kan de NFL concrete plannen maken.

Foto: thepewterplank.com

 

Ook leuk om te lezen