Pittsburgh Steelers kicker uitgeschakeld voor rest van het seizoen

Door

Suisham

Nog voordat het seizoen echt is begonnen moeten de Pittsburgh Steelers één van hun basisspelers al zien te vervangen. Kicker Shaun Suisham scheurde in de eerste voorbereidingswedstrijd van het seizoen zijn kruisband af, en zal daardoor dit seizoen niet in actie komen.

De 33-jarige Suisham raakte vorig jaar 90.6% (29-uit-32) van zijn field goals, een knappe prestatie aangezien Heinz Field – de thuisbasis van de Steelers – bekend staat als een lastige plaats voor kickers. Over zijn hele carrière heeft hij 84.1% raak geschoten en in vijf seizoenen bij Pittsburgh was er slechts één jaar (2011) waarin hij minder dan 90% raak schoot (74.1%). Met andere woorden: het wordt voor de Steelers een lastige klus om iemand te vinden die dezelfde constante prestaties kan bieden als Suisham.

Waarschijnlijk zullen er buiten deze drie kickers om, mits er één zeer overtuigend presteert, nog meer placekickers uitgenodigd worden. Een overzicht van de drie kandidaten die vandaag op proef komen:

  • Alex Henery, 27 jaar, laatst actief in 2014 voor de Detroit Lions. Beleefde als rookie in 2011 een solide start bij de Philadelphia Eagles waar hij 88.9% raak schoot. Hierna werd het steeds iets minder, en na 2013 raakte hij zijn basisplaats kwijt. Vervolgens gaven de Lions hem een kans, maar na een desastreuze start waarin hij 1-uit-5 ging, had Detroit meer dan genoeg gezien. Over zijn hele carrière heeft Henery nu 82.4% raak geschoten.
  • Jay Feely, 39 jaar, laatst actief in 2014 voor de Chicago Bears. Met veertien jaar aan ervaring veruit de meest ervaren speler van het trio. Was van 2010 tot en met 2013 kicker namens de Arizona Cardinals en schoot hierin 85.2% raak. Had afgelopen seizoen geen club, totdat Chicago hem laat in het seizoen aantrok om de geblesseerde Robbie Gould te vervangen. Hierin ging hij 3-uit-4, en over zijn gehele carrière noteert hij een percentage van 82.6%
  • Garrett Hartley, 29 jaar, laatst actief in 2014 voor de Cleveland Browns. Net als met Henery, kende Hartley een goede start als rookie toen hij in 2008 een kans kreeg bij de New Orleans Saints en 13-uit-13 raak schoot. De vier jaren hierna waren echter minder, en in geen enkel seizoen kwam hij boven de 81.8% uit. Na 2013 lieten de Saints hem gaan, en in 2014 kwam hij enkel kort in actie in Cleveland om de geblesseerde Billy Cundiff te vervangen. Hierin ging hij 3-uit-4, en in zeven seizoen NFL staat zijn totale gemiddelde nu op 81.7%.

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen