Pirates rommelen alweer in de marge

Door

Zo speel je mee om de prijzen en binnen de kortste keren is de situatie weer uitzichtloos. Je zou je bijna afvragen of Hans Klok zijn werkterrein verlegd heeft van Vegas naar Pittsburgh, want een goed seizoen van de Pirates lijkt opnieuw uit te monden in een illusie.

Meer dan de eretitel van revelatie van 2011 gaat het niet worden voor het team van Clint Hurdle, manager van de Pirates. En dat terwijl zijn ploeg tot aan 25 juli nog een contender was in de National League Central.

Toen stond de ploeg op gelijke hoogte met de Milwaukee Brewers.  Albert Pujols en zijn Saint Louis Cardinals hadden een kleine achterstand op de grote verrassing van deze jaargang.

En binnen een vloek en een zucht mag Pittsburgh weer aanmodderen in de marge. Een positie waarin zij zich sinds 1993 begeven. In een kleine twee weken tijd is het record van 53-47 naar 55-59 gegaan en bedraagt de achterstand op de Brewers, de koploper in de divisie, inmiddels negen wedstrijden.

Hurdle en zijn mannen hebben de Cardinals eveneens voorbij moeten laten gaan. Terug bij af, zou je kunnen stellen.

Dat komt er van als je in de laatste 14 potjes slechts 2 zeges kan bijschrijven. Alleen de Atlanta Braves hadden op 28 juli met 5-2 nog het nakijken en maandag werd San Franciso met 5-0 aan de zegekaar gebonden. 

In de tussentijd gaven de Philadelphia Phillies, de Chicago Cubs en de San Diego Padres de honkballende ‘zeebonken’ een pak slaag. En dat terwijl de Pirates vlak voor de trade deadline met Derrek Lee en Ryan Ludwick de nodige ervaring in huis hadden gehaald om tot en met september mee te doen om de divisietitel.

,,Het is verbazingwekkend hoe snel dingen kunnen veranderen. Aan de andere kant, ineens kunnen de dingen onze kant op gaan”, zegt korte stop Brandon Wood hoopvol. ,,Wat er dit seizoen ook gebeurt, we weten nu dat we een kwalitatief goede groep hebben, waar Pittsburgh nog lang plezier van gaat hebben”, is zijn vervolg.

Drie sweeps achter elkaar en zeer waarschijnlijk weer een seizoen down the drain. Dat moet frustreren. ,,Ik heb zo mijn manieren om de druk te verlagen, maar ik maak geen dingen kapot”, verklaart Hurdle.

Volgens de manager kent zijn ploeg vooral aanvallende problemen. ,,We proberen consequent op een Major League-niveau te presteren. Offensief momentum kunnen we nu wel gebruiken van iemand. Op dit moment eigenlijk van iedereen”, klinkt het enigszins wanhopig.

Foto: washingtonexaminer.com

Ook leuk om te lezen