Pirates hopen te profiteren van herontdekking

Door

Zo goed als uit het niets, draaien de Pittsburgh Pirates volop mee in de National League Central. Het lelijk eendje van de afgelopen twee decennia heeft plotseling veel zwanentrekjes. Volgens experts als MLB-analist John kruk gaan zij dit seizoen een serieuze gooi doen naar de divisietitel.

Om die ambitie te realiseren, is het management druk bezig voor en na de trade deadline versterkingen te halen.

Succes verkoopt. Er is geen betere marketingtruc dan veel wedstrijden winnen. Dat trekt publiek, sponsors en media-aandacht.

Inmiddels heeft Pittsburgh de Pirates herontdekt. Na 96 wedstrijden staan er 51 zeges op de teller.

Dat zijn er slechts zes minder dan de 57 van heel 2010, waarmee het team alleen Milwaukee Brewers voor zich moet dulden. De achterstand is een halve game.

Al moet gezegd, dat de Saint Louis Cardinals en de Cincinnati Reds Pittsburgh op de ranglijst in de nek hijgen.

Nu is het de taak aan de franchise om aan klantenbinding te blijven doen. ,,Onze fans hebben energie gekregen van dit team. Er is een nieuwe band ontstaan tussen de stad en de ploeg. Zoals manager Clint Hurdle had gehoopt praten mensen weer over de club en willen erbij zijn”, zo verwoordde teampresident Frank Coonelly (foto) de huidige ontwikkeling.

Meer betalende bezoekers en extra sponsors zorgen er eveneens voor dat er meer dollars in het laatje komen. Een abc’tje natuurlijk.

Maar voor de Pirates wel een belangrijk gegeven. Met die ‘nieuwe’ bron van inkomsten kunnen zij onder meer hun selectie versterken. Dat is dan ook exact wat ze in Pittsburgh voor ogen hebben. Het jaar 2011 moet geen oprisping zijn, is daar de gedachte.

,,De geweldige respons bij de toegangspoort geeft ons meer ruimte om spelers toe te voegen. General manager Neal Huntington kijkt naar de mogelijkheden om ons team beter te maken voor de deadline van 31 juli, maar ook in augustus zullen we blijven kijken naar versterkingen”, aldus de president van de Pirates.

En ze hebben ook lang genoeg gewacht op succes. De laatste keer dat er iets te vieren viel, was negentien jaar terug.

In 1992 hadden ze niet alleen voor het laatst een positief record, maar waren de Pirates ook de beste in de divisie én dus deelnemer aan de playoffs. Dat is een eeuwigheid geleden.

Foto: thebuccozone.com

Ook leuk om te lezen