Pippen: ‘We weten allemaal dat MJ de grootste is’

Door

Het heeft een maandje geduurd, maar Scottie Pippen is terug op aarde. ,,Natuurlijk weten we allemaal dat MJ de grootste is”, zo liet de voormalige adjudant vrijdag optekenen over Michael Jordan. En dat terwijl hij een paar weken geleden nog luidkeels beweerde dat LeBron James wel eens de allergrootste zou kunnen worden.

Pippen was er even tussenuit geweest, dus wellicht dat het de frisse lucht was die hem goed heeft gedaan. De uitlatingen die hij enkele weken geleden deed, nadat de Chicago Bulls waren verslagen door de Miami Heat in de Eastern Conference finals, hadden een hoop stof doen opwaaien, maar Pippen had er hoegenaamd niets van meegekregen.

,,Ik ben onmiddellijk daarna afgereisd naar het zuiden. Zonder media, zonder tv”, aldus Pippen. ,,Ik heb puur en alleen van het leven genoten.”

Eenmaal terug in Chicago, wilde Pippen wel even zijn woorden van destijds nuanceren. Ze waren wat uit hun context gehaald, beweerde hij in de Chicago Tribune. Alles wat hij in feite had gewild, was LeBron James prijzen voor zijn goede spel. Niet meer en niet minder.

,,Ik wilde James complimenten geven voor zijn spel”, aldus Pippen, ,,en had geen intentie om een speler als Michael onderuit te halen. We weten allemaal dat hij de grootste speler ooit was. Het is allemaal een beetje uit z’n context gehaald. Ik ging meer af op de statistieken dan op de feitelijke prestatie.”

Pippen en Jordan hebben nog regelmatig contact, en volgens de eerste hebben z’n uitspraken van een maand geleden de verhoudingen niet vertroebeld. ,,Tussen Michael en mij bestaan geen problemen. De media hebben een en ander een tikje opgeklopt”, aldus Pippen.

Foto: rose-byrne.org

 

Ook leuk om te lezen