Piniella wordt adviseur bij SF Giants

Door

De San Francisco Giants hebben een van de meest succesvolle managers aller tijden toegevoegd aan hun front office. Lou Piniella zal een rol als adviseur gaan spelen bij de winnaars van de World Series van 2010.

Piniella nam eind vorig seizoen afscheid van de Chicago Cubs waar hij al een aantal jaar manager was. Zijn contract liep aan het einde van het seizoen af, maar hij besloot eerder te stoppen om bij zijn zieke moeder in Florida te kunnen zijn. Piniella was een van de drie grote managers die dit jaar afscheid namen van de sport. Ook Joe Torre en Bobby Cox besloten een punt te zetten achter hun zeer succesvolle carrières als managers.

Piniella werd als speler groot bij de Yankees en was later manager voor onder andere de Mariners, de Devil Rays en de Cubs. Zijn career record als manager is 1835-1713, hij was vierde in aantal wins onder actieve managers op het moment dat hij stopte achter LaRussa, Cox en Torre.

De manager, die erom bekend stond zich wel eens overdreven druk te maken op de scheidsrechters om zo zijn team een boost te geven, zal de Giants vanuit Florida adviseren en zal bovendien als scout fungeren. Hij gaf aan blij te zijn met de baan: ,,Het geeft mij de kans om bij het spelletje, waarvan ik hou, betrokken te blijven, zonder dat ik veel hoef te reizen. We kijken het een jaartje aan en evalueren dan hoe het gegaan is.”

Foto: content.answcdn.com

Ook leuk om te lezen