Pineda schittert tijdens overwinning Mariners

Door

Michael Pineda, rookie pitcher van de Seattle Mariners, leek dinsdagavond totaal niet op een nieuweling. Hij deed het uitstekend, won zijn eerste start en liet de Toronto Blue Jays scoreloos tot in de 8ste inning.

,,Ik ben opgewekt,” zei Pineda nadat hij een bierdouche kreeg van zijn teamgenoten. ,,Het is mijn eerste overwinning hier en ik ben er echt blij ermee.”

Pineda pitchte 7 1/3 inning waarin hij maar 5 hits en 1 run prijs gaf en zeven batters uitgooide. Zijn prestatie brengt hoop naar de fans in Seattle, aangezien de pitcherrotatie met hem en Felix Hernandez ziet er goed uit.

Centerfielder Ryan Langerhans sloeg een home run in de derde inning waardoor hij en shortstop Brendan Ryan konden scoren. Designated hitter Milton Bradley sloeg ook in de derde inning tweede honkman Jack Wilson binnen waardoor de Mariners 3-0 voorkwamen.

In de achtste inning sloeg Toronto’s derde honkman Edwin Encarnacion zich naar de eerste honk en moest Pineda shortstop Yunel Escbobar naar de eerste honk laten wandelen. Met twee man op de honk sloeg centerfielder Corey Patterson een bal naar rechts waardoor zowel Encarnacion als Escobar scoorden. Pineda verliet het veld en Chris Ray nam over als pitcher.

Het werd nog even warm onder de voeten voor de pitchers van Seattle, maar Brandon League kwam in de negende inning als closer op het veld en klaarde de klus voor de Mariners. Beide teams nemen het vanavond wederom tegen elkaar op.

Foto: mariners.sportspressnw.com

Ook leuk om te lezen