Pijntjes kwellen Mavericks

Door

Terwijl ze zich in Miami nog steeds afvragen hoe het toch fout heeft kunnen lopen in de slotfase van game 2, is Dallas bezig diverse fysieke ongemakken weg te masseren. Want de ploeg van Rick Carlisle is niet onbeschadigd uit de strijd in South Beach gekomen. Naast Dirk Nowitzki kampen Jason Terry en Brendan Haywood met blessures.

In deze tijd van het jaar is het adagium ‘no pain, no game’. Wie in de NBA Finals staat heeft een kleine honderd wedstrijd achter de kiezen. Dat vraagt veel van een lijf. Zeker in een strijd die intenser is dan alles ervoor.

Niet zeuren, maar doorspelen. Daar is Nowitzki het toonbeeld van. In de ouverture liep hij een kwetsuur op aan z’n linkermiddelvinger. Het hinderde de leider van de Mavs niet. Zoals bijna gebruikelijk drukte hij in de laatste minuten zijn stempel op de partij. In de met 95-93 gewonnen comeback game ontzag hij zijn geblesseerde vinger zeer zeker niet. In 62 procent van zijn aanvalspogingen ging de Duitser donderdag naar links.

,,Vooraf dacht dat ik dat ik last van mijn vinger zou hebben, maar dat was niet het geval. Het bleek mogelijk iets lager te tapen op mijn vinger, zodat ik greep op de bal kon houden”, luidde de uitleg.

Shooting guard Jason Terry heeft last van een gekneusde pols. Oorzaak: een dunk in de seriesopener. Daar had hij donderdag last van. Dallas’zesde man liet zich donderdag tijdens de wedstrijd behandelen aan het gewricht. Daarnaast bleek het ook uit z’n schotpercentage: 5-11. Terry kwam pas op stoom toen het money time was en eindigde toch nog met zestien punten

,,Gedurende mijn carrière heb ik wedstrijden gehad waarin ik het moeilijk had. Donderdag had ik het in de eerste drie kwarten zwaar en toen boem, gingen ineens alle lichten aan”, aldus Terry die met acht punten in de laatste minuten ervoor zorgde dat de Mavs aansluiting vonden bij Heat.

Grootste zorgenkind bij de Mavericks is Brendan Haywood. Donderdag vertrok de back up center met nog ruim 11,5 minuut op de klok naar de kleedkamer. Last van zijn heup. In eerste instantie luidde de diagnose dat het niet ernstig was, maar Carlisle is er minder gerust op. ,,Hij voelde zich niet goed na de wedstrijd. Zaterdag weten we meer.”

Ook leuk om te lezen