Phoenix en Nashville behouden thuisvoordeel in play-offs

Door

Dagelijkse updates over de belangrijkste wedstrijden met highlightvideo’s, niet te missen feiten en nieuwtjes en de uitslagen van alle wedstrijden. Dat is NHL Under Review.

Voor aanvang van de speelronde van afgelopen nacht was al bekend welke acht ploegen mee zouden doen aan de Western Conference play-offs. Geen enkel team was echter verzekerd van een seed; de plaatsen één tot en met acht konden allemaal nog een andere bezitter krijgen.

Race for four

De Detroit Red Wings hadden nog kans om de vierde plaats en daarmee het thuisvoordeel in de eerste ronde te veroveren. De Red Wings verloren echter na shootout van de Chicago Blackhawks, 3-2. De Blackhawks konden bij winst in reguliere speeltijd de Red Wings nog weer passeren, maar door dit resultaat bleven de nummers vier tot en met zes staan zoals ze op voorhand al genoteerd stonden.

Pacific Division

De Phoenix Coyotes hadden aan een overwinning in Minnesota genoeg om zichzelf tot winnaar van de Pacific Division te kunnen kronen. Met een 4-1 zege voldeed de te koop staande club aan die missie. Taylor Pyatt was met twee doelpunten goud waard voor zijn ploeg.

De wedstrijd tussen Los Angeles Kings en de San Jose Sharks ging daarom om de zevende seed. Dan Boyle besliste in overtime de wedstrijd met zijn tweede doelpunt van de wedstrijd. Met de 3-2 zege legden de Sharks beslag op seed zeven, de Kings krijgen seed acht toebedeeld.

President’s Trophy

De Vancouver Canucks legden met een 3-0 thuiszege beslag op de President’s Trophy. Doelman Robert Luongo noteerde in de laatste wedstrijd van het seizoen zijn eerste assist van het seizoen.

Play-off matchups:
(1) Vancouver Canucks vs. (8) Los Angeles Kings
(2) St. Louis Blues vs. (7) San Jose Sharks
(3) Phoenix Coyotes vs. (6) Chicago Blackhawks
(4) Nashville Predators vs. (5) Detroit Red Wings

Overige uitslagen home teams Western Conference:

Anaheim Ducks – Calgary Flames 2-5
De Flames sloten het seizoen thuis goed af door ruim te winnen van de Anaheim Ducks. Akim Aliu speelde een opvallende rol door zijn eerste twee NHL doelpunten te scoren namens de Flames.

New York Islanders – Columbus Blue Jackets 3-7
De Blue Jackets sloten een rampzalig seizoen af met een fraaie overwinning. Atkinson, Wisniewski en Prospal waren ieder goed voor 3 punten.

St. Louis Blues – Dallas Stars 3-2
De St. Louis Blues sloten hun regular season goed af met een overwinning in Dallas. David Perron maakte de winnende treffer.

Nashville Predators – Colorado Avalanche 6-1
De Predators maakten gehakt van de Avalanche, die nergens meer voor speelden. Nashville blijft vierde en speelt in de play-offs tegen Detroit.

Highlights:

Chicago Blackhawks – Detroit Red Wings:

Los Angeles Kings – San Jose Sharks

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen