Phillies woedend over controversiële call

Door

Was de klap van Hunter Pence in de zesde inning nou een double of een homer? Na lang beraad, het terugkijken van videobeelden en nog meer discussie nam de arbitrage een opmerkelijk besluit; het was fan interference. Een out dus.

Daarmee kregen de Florida Marlins hun zin en explodeerden de Philadelphia Phillies van woede. Laatstgenoemde ploeg speelde de uitwedstrijd onder protest verder.

In eerste instantie oordeelden de arbiters dat het een correcte hit was. Daardoor stond Marlins-skipper Jack McKeon direct op het veld. In zijn ogen was het tussenkomst van een toeschouwer. Ook Manuel was uit de dug-out gekomen, want volgens hem had Pence zojuist een homerun geslagen. Beiden wilden een review.

De heren kregen wat ze wilden. Alleen was het oordeel voor de thuisploeg bevredigend. McKeon had het goed gezien volgens de scheidsrechters. ,,Ze gaven aan dat het een tweehonkslag was. Toen ze de beelden gingen bekijken, dacht ik omdat ze wilden zien of het een homerun was”, aldus Manuel. ,,Ik was ruzie aan het maken omdat ze de defensive  play wilden beoordelen, en ik dacht dat dat niet kon. Naar mijn weten is dat ook geen regel. Als je volgens mij gaat kijken of het een homerun of een dubbel is, dan komt de defensieve actie niet in beeld.”

Dus wel, zo blijkt uit de afloop. Merkwaardig en dubieus, zo oordeelden ze bij de Phillies. Uiteindelijk kon Manuel ook inrukken, omdat hij te lang doorging met het aanvechten van de beslissing. Daarna dienden de bezoekers meteen een officieel protest in.

,,Het verwart me. Ik heb de replay niet gezien. Het enige dat ik weet is dat ik een bal sloeg die niet gevangen werd, maar waar ik wel uit voor gegeven ben. Ik weet heus wel dat ze proberen om de juiste call te maken, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt”, aldus een verbouwereerde Pence.

Uit de herhaling bleek dat de toeschouwer de bal met z’n pet raakte, waardoor het voor Marlins-outfielder Bryan Petersen onmogelijk werd de bal te vangen. Uiteraard verklaarde Petersen na afloop dat hij de bal absoluut in zijn handschoen had gehad, ware het niet…Tegenover the Associated Press vertelde  de desbetreffende fan, met Phillies-uitdossing in Miami, dat Pence inderdaad de bal over de omheining had geslagen.

,,Ze gingen er vanuit dat Petersen de bal gevangen zou hebben, maar zo werkt het niet, dat je maar ergens vanuit gaat”, gaf Manuel aan na de partij die bijna vijf uur duurde.

Nadat de wedstrijd ongeveer een kwartier had stilgelegen vanwege alle ontstane consternatie sloeg Raul Ibanez een tweehonkslag. Hierdoor hadden Ryan Howard en Pence de thuisplaat bereikt als de eerste call van een double was blijven staan.  Daarmee hadden ze de score naar 4-2 getild.

Overigens werd het protest van de Phillies verworpen. En tot overmaat van ramp verloren zij ook nog met 5-4 na 14 innings. Met dank aan een eigen supporter.

Hier zie je het incident terug.

Foto: philly.com

2 Reacties
  1. Sjoerd 9 jaar ago

    Live gezien op ESPN America en ik vond het een goede call. Ook al is het er-van-uit-gaan-dat-hij-hem-wel-vangt dubieus, toch leek het er wel verwacht veel op dat ie hem ook daadwerkelijk ging vangen totdat die fan zijn petje uitstak…

  2. Peter R 9 jaar ago

    Ik zat ook live te kijken. Al was het alleen maar om te kijken of het stoeltje waar ik op gezeten heb ook in beeld kwam 🙂
    Er leek geen einde te komen aan die onderbreking. Uiteindelijk vond ik het wel hilarisch dat hij door toedoen van zijn eigen fans uit werd gegeven.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen