Phil Jackson beledigt Spurs en adviseert Melo in één klap

Door

New York Knicks Press Conference

Phil Jackson laat er geen gras over groeien bij de New York Knickerbockers. Coach Mike Woodson en de rest van de staf werd vriendelijk aan de kant gezet. Jackson maakt er werk van, zo ook om superster Carmelo Anthony in de Big Apple te houden. Daarvoor haalde hij zijn oude rivalen uit San Antonio boven. Zijn advies voor Melo: vraag minder geld en ga voor een titel.

Jackson vocht talrijke oorlogen uit in de NBA play-offs met het team van coach Gregg Popovych. De Lakers en Spurs speelden zes keer tegen elkaar onder beide legendes, waarbij Jackson vier keer aan het langste eind trok. Beste vrienden zullen beide heren dan ook nooit worden, zeker niet nu Pop al twee keer meer Coach of the Year is geworden.

Volgens Al Iannazonne, de Knicks beatwriter van Newsday, liet Jackson zich nogal beledigend uit over de legacy van zijn voormalige rivalen in de Western Conference. “Ik zou de Spurs niet bepaald een dynasty noemen”, stelde de Zen Master. “Een sterk team, een geweldig sterk team. Maar San Antonio is er nooit in geslaagd om twee titels na elkaar te winnen, hoewel ze altijd aanwezig waren.”

Financieel offer van Melo?
Zware woorden van Jackson, die vervolgens dan wel  weer Tim Duncan aanhaalde als voorbeeld voor Carmelo Anthony. “De Spurs hebben fantastische resultaten geboekt met Tim (Duncan) in het team. Hij heeft ervoor gekozen om minder geld te verdienen zodat andere spelers met hem konden komen spelen en de Spurs zo goed werden zoals ze dat vandaag zijn. Dat is het begin van een team”, aldus Jackson, die ook verwees naar de Miami Heat om aan te tonen dat geld niet altijd drijfveer nummer één is in de NBA.

Hopelijk heeft Melo goed geluisterd. Jackson wil hem namelijk graag bij de Knicks houden maar dan voor minder geld. Doel is de club extra flexibiliteit geven om voldoende goede spelers aan te trekken. “Ik hoop zijn winnaarsmentaliteit aan te kunnen spreken”, zei Jackson tegen de New York Post. “Winnen is uiteindelijk wat we willen doen maar vandaag is het moeilijk om meerdere supersterren met maximumcontracten in een team te hebben. Er moeten financiële offers gebracht worden.”

Anthony verklaarde tijdens de All-Star Break bereid te zijn om geld opzij te schuiven voor een titel en Jackson wil dus dat hij zich houdt aan zijn woord. Maar wat als Melo niet in New York blijft? “Dan gaan we gewoon voort”, aldus Jackson. “Leer ermee omgaan en ga voort, daar ben ik voorstander van. Als hij blijft, prijzen we ons gelukkig. Blijft hij niet, dan is het zo. Voortgaan doen we toch. Ik heb echter wel het gevoel dat de exit meeting met Carmelo goed verliep.”

Foto’s: Getty Images

4 Reacties
 1. Tom 6 jaar ago

  Vind het een beetje zoeken naar kwade woorden. Geen woord aan gelogen wat Jackson zei. Het is niet een dynasty als de Celtics van Russel, de Lakers van Magic, de Bulls van Jordan en de Lakers van Shaq, maar wel een organisatie die al jaren en jaren meedoet om de prijzen door middel van franchise spelers die genoegen nemen met een pay-cut en die telkens nieuwe en jonge spelers laten assimileren in hun systeem. Alles bij elkaar misschien wel knapper en leuker dan een dynasty. T ligt er maar aan hoe je dat woord definieert. Spurs doen het (op wat nachtjes zoals afgelopen nacht na) geweldig en denk niet dat Phil iets verkeerd heeft gezegd.

  • De discussie of de Spurs een dynasty zijn is hier op zich een bijzaak. Jackson is nooit beste vrienden geweest met Pop en zijn Spurs. Jackson zit nu in een andere rol maar toch moest hij nog eens iets kunnen zeggen over San Antonio. “Ze waren er altijd.” Fijn… Ze hebben wel een titel meer gepakt dan de zogenoemde ‘dynasty’ van Shaq en Kobe, die uiteenspatte in 2004.

   Voor mij zijn er maar vijf dynasties: Lakers jaren 50, Celtics jaren 60, Celtics/Lakers jaren 80 en Bulls jaren 90. Als de Lakers van 00 een dynasty zijn, zijn de SAS dat zeker.

 2. Hoedan?! 6 jaar ago

  MELO moet luisteren naar Phil. Komt alles goed?!!?

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen