Phil Jackson baalt van kerstwedstrijden

Door

Los Angeles Lakers-coach Phil Jackson is er klaar mee om steeds tijdens de kerst te moeten spelen met zijn ploeg. Volgens de 65-jarige Jackson worden er teveel wedstrijden gespeeld tijdens de kerstdagen. ,,Vroeger had je slechts twee teams die dan tegen elkaar speelden en dat was leuk om te zien. Nu is het einde zoek.”

Voor de komende kerstdagen staan er vijf wedstrijden op het programma. De Chicago Bulls gaan naar New York waar ze spelen tegen de Knicks, de Boston Celtics spelen uit tegen de Orlando Magic, de Oklahoma City Thunder ontvangen de Denver Nuggets, de Portland Trailblazers bezoeken de Golden State Warriors en tot slot ontvangen Jackson en zijn spelers de Miami Heat in Los Angeles.

,,Ik vind dat niemand op eerste kerstdag moet spelen,” oordeelde Jackson. ,,Voetbalteams spelen dan ook niet, die nemen dan rust. Ik begrijp niet dat wij dan wel moeten spelen.”

Voor de Lakers is het elk jaar rond kerst. Kobe Bryant zal deze zaterdag voor de dertiende keer aantreden voor een wedstrijd op kerstdag. In zijn hele carrière speelde hij op geen enkele dag meer wedstrijden dan op 25 december.

,,Het lijkt wel of deze Christelijke feestdagen hen niet meer interesseert,”vervolgde Jackson, wiens vader een dominee was. ,,Wij moeten gewoon spelen, zodat de mensen wat te kijken hebben op tv.”

Daarnaast twijfelde Jackson, winnaar van elf NBA-titels, of de kraker tussen de Lakers en de Heat wel het gewenste niveau zal halen. ,,De sfeer is toch anders. De hele dag ben je met mensen om je heen die kerst vieren en dan moet jij je opeens gaan focussen voor zo’n belangrijke wedstrijd. Dat is erg lastig.”

Waar de Lakers thuiswedstrijden normaal om half acht beginnen, is de tip-off voor het duel met de Heat om twee uur ‘s middags. ,,We moeten er gewoon mee leven en het proberen het beste ervan te maken,” besloot Jackson.

Foto: oregonlive.com

Ook leuk om te lezen