Peyton Manning raakt record waarschijnlijk kwijt

Door

Denver Broncos v Oakland Raiders
De één z’n dood is de ander z’n brood. Drew Brees is waarschijnlijk nog steeds de recordhouder qua aantal yards in een seizoen. Peyton Manning verbrak dat record afgelopen zondag met één yard, maar nu blijk dat er waarschijnlijk een ‘lateral’ pass bij zat die voor zeven yards werd gerend door Eric Decker.

Het officiële statistiek bureau van de NFL, Elias Sports Bureau, kijkt momenteel naar de beelden van die wedstrijd. Als de pass als lateral wordt bestempeld geldt de play als een rush van zeven yards en eindigt Manning met 5.470 yards, zes yards minder dan Brees’ 5.476 yards in 2011.

Lateral
Wie de beelden bekijkt komt al snel tot de conclusie dat het inderdaad geen pass naar voren was, wat een vereiste is. De bal lijkt zelfs iets naar achteren te worden gegooid.

latteral

Saillant detail is dat Manning na de eerste helft precies één yard meer had gegooid dan het record van Brees en de tweede helft vanaf de zijlijn toekeek. Manning was waarschijnlijk wel op het veld teruggekeerd als hij wist dat hij nog zes yards te kort kwam voor het record.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen