Peterson krijgt footballwereld over zich heen

Door

Normaal gesproken zijn footballspelers, voor- en na afloop van wedstrijden, nooit zo scheutig met pittige teksten. Maar nu het arbeidsconflict met de NFL op scherp staat, zijn de kleurrijke krantenkoppen plotseling niet aan te slepen.

Neem Adrian Peterson. De running back van de Minnesota Vikings maakte het deze week wel erg bont.

,,De NFL is niks anders dan moderne slavernij,” liet Peterson optekenen. ,,Mensen doen daar misschien wat schamper over, maar er zijn ook mensen in gewone beroepen die net zo worden behandeld.”

Nou, dat heeft de back geweten. Hij kreeg woensdag de gehele natie over zich heen. En vooral ook vanuit de hoek van z’n medespelers kwam er de nodige kritiek. Van Green Bay’s Ryan Grant bijvoorbeeld.

,,Ik moet Adrian volkomen ongelijk geven dat deze situatie is te vergelijken met moderne slavernij”, aldus Grant op Twitter. ,,Helaas is er vandaag de dag in de wereld nog steeds sprake van slavernij. Letterlijk moderne slavernij. Dat was een erg ondoordachte uitspraak.”

Peterson’s zaakwaarnemer Ben Dogra probeerde woensdag nog te redden wat er te redden viel (‘Adrian doet momenteel vrijwilligerswerk in Afrika’) en startte de PR-campagne.

,,Iedereen die Adrian kent”, liet hij weten, ,,weet dat hij een gepassioneerd iemand is met een sterke wil. Mensen moeten zijn uitspraken niet al te letterlijk nemen. Het zijn moeilijke tijden, en hij wil niets liever dan spelen.”

Dogra sloot af met: ,,Adrian heeft nooit zo’n grote mond, maar als hem iets dwars zit, dan spreekt hij zich uit. Maar ik denk niet dat iemand zich te zeer op deze woorden moet fixeren en ze uit hun context halen.”

Foto: ph3008.k12.sd.us

Ook leuk om te lezen