Peterson komend weekend waarschijnlijk weer actief voor Vikings

Door

Minnesota Vikings 2010 Headshots

Adrian Peterson zal deze week weer meetrainen met de Minnesota Vikings en dus naar alle waarschijnlijkheid ook meespelen tegen de New Orleans Saints. De running back werd vorige week nog op non-actief gezet nadat hij door een ‘grand jury’ werd aangeklaagd voor kindermishandeling. Peterson speelde dus ook niet mee in de verloren wedstrijd tegen de New England Patriots. De Vikings gaven aan een weloverwogen beslissing te hebben genomen, maar het feit dat Peterson absolute sterspeler van het team is zal ongetwijfeld op de achtergrond een rol hebben gespeeld.

De Vikings willen momenteel geen duidelijke uitspraken doen betreffende hun visie op de problematiek rond hun teamheld:

“Het is een proces wat bezig is en we moeten het rechtssysteem z’n werk laten doen. Daarna kunnen we tot de meest effectieve conclusie komen en een juiste koers varen. De navigatie op de route zal niet makkelijk zijn, maar onze focus ligt op het doen van het goede. We houden alles nauwgezet in de gaten en zullen Adrian helpen om de juiste rechtskundige stappen te nemen.”

Peterson wordt woensdag in de rechtbank verwacht voor een eerste zitting. Mocht hij aan het einde van het traject schuldig worden bevonden, kan de rechter niet veel anders dan hem de daarvoor aangewezen straf opleggen. En die is met twee jaar celstraf en 10.000 dollar boete niet mals. Peterson heeft zelf al toegegeven dat hij inderdaad zijn vierjarige zoon met een tak geslagen heeft. En Peterson zelf? Die maakte op twitter een religieus statement:

Vorig jaar verloor Peterson nog een zoontje door kindermishandeling. Hoe wrang.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen