Penguins winnen shootout, verliezen Neal tegen Rangers

Door

New York Rangers v Pittsburgh Penguins

De Pittsburgh Penguins hebben de New York Rangers na een shootout opzij weten te zetten. De ploeg raakte met James Neal echter alweer een belangrijke speler kwijt door blessures.

Lange tijd hielden doelmannen Marc-Andre Fleury en Henrik Lundqvist hun doel schoon, maar nieuwkomer Jussi Jokinen brak vroeg in de derde periode de score open. De Fin speelde zijn eerste wedstrijd sinds zijn komst van de Carolina Hurricanes. Jokinen werd gehaald om tijdelijk op de plek van de geblesseerde Sidney Crosby te spelen.

Later in de periode voegde James Neal zich bij de geblesseerden. De veelscorende aanvaller werd op zijn kin geraakt door de elleboog van Rangers-defenseman Michael Del Zotto en kwam daarna niet direct overeind. Neal verliet de wedstrijd, over de ernst van zijn blessure is nog niets bekend. Ook verdedigers Paul Martin en Kris Letang staan momenteel langs de kant met blessures.

Enkele minuten later bracht Rick Nash beide ploegen weer op gelijke hoogte. De winger kon profiteren van een gewonnen faceoff van Derek Stepan en schoot de puck snel langs doelman Fleury.

Overtime en shootout waren uiteindelijk nodig en hierin bleek Jussi Jokinen wederom het goudhaantje. De Fin maakte als enige een doelpunt in de shootout en bezorgde zijn ploeg daarmee de gewenste revanche voor de 6-1 nederlaag eerder deze week. De Penguins blijven eerste en hebben een plek in de play-offs bijna binnen, de Rangers klimmen naar plek zeven.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen