Penguins week zonder aanvoerder Crosby

Door

De Pittsburgh Penguins moeten het tenminste een week zonder hun sterspeler en aanvoerder Sidney Crosby stellen. De Canadees ondervindt teveel last van een hersenschudding.

Vlak voor het duel van donderdagavond werd Crosby teruggevlogen naar Pittsburgh. Zijn teamgenoten verloren het duel in Montrael tegen de Canadiens uiteindelijk na shoot-outs (2-1).

Crosby miste dit seizoen nog geen enkel duel en kwam in alle 41 wedstrijden in actie. Afgelopen seizoen miste hij er slechts één en werd uiteindelijk gedeeld topscorer van de NHL met 51 goals.

Dit seizoen is hij in zijn eentje de onbetwiste leider in de NHL wat betreft goals (32) en punten (66).

Penguins-coach Bylsma probeerde het tijdelijke verlies van zijn sterspeler te relativeren. ,,Normaal gesproken spelen wij ook gedeeltes van de wedstrijd zonder Sidney. We zullen dus gewoon op dezelfde weg verder gaan en een manier zoeken om te blijven winnen.”

Crosby liep de blessure woensdagavond op gedurende de veegpartij over de Tampa Bay Lightning na een botsing met Lightning-verdediger Victor Hedman. De Peguins vernederden uiteindelijk de leider van de Southern Division met maar liefst 8-1. De Canadees was goed voor één assist en dat was zijn eerste punt in drie wedstrijden. Daarvoor had Crosby een serie van maar liefst 25 wedstrijden op rij waar hij telkens minstens een punt wist te noteren.

Foto: thehockeywriters.com

Ook leuk om te lezen