Penguins ook zonder Crosby langs Lightning

Door

De grote vraag voor de eerste confrontatie tussen de Pittsburgh Penguins en de Tampa Bay Lightning was of de Penguins hun tegenstander om de tuin hadden geleid wat betreft de rentree van Sidney Crosby. Het antwoord daarop bleek: “nee”, want de thuisploeg trad inderdaad aan zonder hun sterspeler. Maar ook zonder Crosby wisten de Pens de Lightning te verslaan; 3-0.

Hoewel de uitslag misschien anders doet vermoeden, was het toch een spannende wedstrijd die beide kanten op had kunnen gaan. Alle drie de doelpunten vielen pas in de laatste periode en daarvoor hadden beide goalies hun ploegen veelvuldig op de been gehouden met fantastisch reddingen.

Uiteindelijk was het dus Marc-Andre Fleury die de goalie-strijd met Dwayne Roloson in zijn voordeel wist te beslissen en hij toonde eens te meer aan dat hij de reden is waarom Pittsburgh ondanks alle blessures zich alsnog gemakkelijk voor de play-offs heeft weten te plaatsen.

Lightning-coach Guy Boucher had niets dan lof voor de goalie: „Fleury was geweldig. Ik heb net de herhaling gezien en sommige saves van hem waren ongelooflijk. Hij is een fantastische goalie die al een Stanley Cup heeft gewonnen.”

Daarmee gaf Boucher meteen het grote verschil tussen de Penguins en de Lightning aan: de ervaring van de spelers. Bij Tampa Bay stonden er namelijk negen spelers op het ijs die pas hun eerste play-offwedstrijd speelden en dat was te zien aan hun nervositeit.

Het was dan ook geen toeval dat een van de meest ervaren krachten aan Pittsburgh-zijde de score opende. James Neal passte de puck hard naar de vrijstaande Alex Kovalev en de veteraan plaatste de puck strak in het vijandelijke doel.

Nog geen twintig seconden later verdubbelde Arron Asham, die vorig jaar overigens de finale speelde met de Philadelphia Flyers, de score en daarmee was de wedstrijd eigenlijk al beslist.

Fleury gaf ook in het restant geen krimp en in de slotminuut bepaalde Chris Kunitz via een empty-netter de einduitslag op 3-0.

Foto: mysanantonio.com

Ook leuk om te lezen