Penguins naar Conference Final na thuiszege

Door

Ottawa Senators v Pittsburgh Penguins - Game Five

De Pittsburgh Penguins gaan door de Conference Finals, terwijl de Ottawa Senators hun vakantie kunnen gaan boeken. Dat is het gevolg van de 2-6 thuiszege van de Penguins tegen de Senators, waarmee de Penguins de serie tegen de Senators met 4-1 hebben beslist.

Een meevaller, want sinds de Conference Finals van 2008 tegen de Philadelphia Flyers hadden de Penguins geen playoff-serie in eigen huis beslist. In die tijd speelden de Penguins zelfs nog in de oude Mellon Arena. Sindsdien verloren de Penguins 6 mogelijkheden op een rij om een playoff-serie in eigen huis af te maken.

In de tweede ronde wint de thuisploeg echter vrijwel elke wedstrijd (15-3) en ook deze was daarop geen uitzondering. In de eerste periode maakte Brenden Morrow de openingsgoal. De goal leek enigszins discutabel omdat de puck via de draaiende voet van Morrow in het net verdween, maar de puck ging via de stick en de voet in het net en dus ging de goal gewoon door.

Een 0-1 voorsprong waarop de Penguins in het restant van de wedstrijd verder konden bouwen en dit gebeurde dan ook. James Neal maakte op de powerplay in de kluts 0-2, waarna Kris Letang met de 0-3 de wedstrijd al in het slot leek te gooien. Milan Michalek bracht de Senators op de powerplay een goal dichter bij de Penguins, maar Evgeni Malkin herstelde de marge van 3 al snel wel weer in een breakaway.

James Neal maakte in de derde periode de 1-5 en daarmee was de wedstrijd definitief gespeeld. Kyle Turris deed nog wat terug, maar opnieuw James Neal maakte 2-6 waarmee hij zijn eerste playoff-hattrick in zijn carrière noteerde.

Dat was meteen ook de laatste goal van de wedstrijd waardoor de Penguins de serie tegen de Senators met 4-1 winnen. In de volgende ronde treffen de Penguins de winnaar van de serie tussen de Boston Bruins en de New York Rangers. In deze serie staat het nu 3-1 in het voordeel van de Bruins.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen