Penguins maken zich klaar voor rentree Crosby

Door

De fans van de Pittsburgh Penguins zullen reikhalzend uitkijken naar het duel tegen de New York Islanders later vandaag. Sidney Crosby zal dan zijn rentree maken na bijna een jaar afwezig geweest te zijn.

Crosby raakte begin januari geblesseerd, na twee keer een klap ontvangen te hebben op zijn hoofd in wedstrijden tegen Washington en Tampa Bay.

Hij liep uiteindelijk een hersenschudding op. Een hardnekkige, want ondanks de nodige rust die de Canadees pakte, bleef Crosby symptonen houden.

De pijn was zelf zo hevig dat er lang getwijfeld werd aan de toekomst van zijn carrière.

De MVP van 2007 hield deze gedachte zelf de laatste maanden in stand door geen interviews meer te geven en zich terug te trekken naar zijn Canada.

Terwijl zijn teamgenoten al druk bezig waren met de voorbereiding, bracht hij in alle eenzaamheid de dagen door in zijn thuisland. In september was er dan uiteindelijk goed nieuws.

Bijgestaan door twee doktoren maakte Crosby bekend dat er een grote kans was dat hij dit seizoen zou terugkeren.

Het nieuws over zijn terugkeer bracht direct wat teweeg. Versus, de aanbieder van NHL games in de VS, had eigenlijk de wedstrijd van de Boston Bruins tegen de Montreal Canadiens op de planning staan.

Na bekendmaking van de terugkeer van de Penguins superster werd de wedstrijd tussen de Penguins en Islanders naar voren geschoven als de live-wedstrijd van de maandagavond.

Foto: commons.wikipedia.org

Ook leuk om te lezen