Penguins in kraker voorbij Red Wings

Door

Maandagavond stond er een ware kraker op het programma in de NHL. De Penguins traden in Detroit aan tegen de Red Wings en daarmee stond er dus een rematch van de Stanley Cup-finales van 2008 en 2009 op het programma. En beide teams maakten er een waar spektakel van.

De wedstrijd zelf paste goed op deze dag, want ook het duel kende twee gezichten. Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht voor het team van coach Dan Bylsma. Door goals van Pascal Dupuis en Chris Kunitz gingen de Penguins met een 0-2 voorsprong de eerste onderbreking in.

In het tweede bedrijf verdubbelde Pittsburgh zijn voorsprong via goals van wederom Dupuis en Tyler Kennedy. Aan het einde van deze periode deed Henrik Zetterberg nog wel iets terug voor de thuisploeg, maar de wedstrijd leek gespeeld.

Niet was echter minder waar want voordat de derde periode op de helft was, stond de stand alweer gelijk. De Red Wings maakten optimaal gebruik van de twee penalty’s die de Penguins kregen in deze periode, want na een reguliere goal en twee power play-goals stond er plots een 4-4 stand op het bord.

In het restant van de wedstrijd werd er niet meer gescoord en dit betekende dus dat een shootout de beslissing moest brengen. Beide ploegen hadden hierbij moeite met scoren, maar uiteindelijk was het aanwinst James Neil die ervoor zorgde dat de twee punten mee naar Pittsburgh gingen.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Red Wings en de Penguins:

Foto: cdn.nhlfans.com

Ook leuk om te lezen