Penguins in derde periode langs Avalanche

Door

Naar verwachting gaat het niet lang meer duren voordat Sidney Crosby weer zijn opwachting kan gaan maken voor de Pittsburgh Penguins. De captain staat al sinds begin 2011 langs de kant vanwege de naweeën van een hersenschudding, maar ook zonder hun beste speler laten de Penguins zien een van de grote titelkandidaten te zijn dit jaar. Afgelopen dinsdag werd er thuis gewonnen van de Colorado Avalanche al was deze wedstrijd lastiger voor de thuisploeg dan de 6-3 score doet vermoeden.

De Avalanche begonnen namelijk uitstekend aan de wedstrijd en namen in de eerste periode brutaal een 1-3 voorsprong op hun opponent. Allereerst was het Jay McClement die na een kwartier voor de openingstreffer zorgde. Vervolgens was het Matt Duchene die verantwoordelijk was voor een van de hoogtepunten van de avond. Nadat hij de puck wat achter zich aangespeeld had gekregen, stuurde mij met een magistrale beweging de verdediging van de Penguins het bos in en tekende hij vervolgens voor de 0-2.

Binnen een minuut was de achterstand echter alweer teruggebracht tot één goal via Jordan Staal, maar toch gingen de bezoekers met een goed gevoel de eerste onderbreking in. Vijftien seconden voor het einde van het eerste bedrijf zorgde David Jones namelijk voor wat meer lucht voor de Avalanche door de 1-3 te scoren.

Tijdens de eerste onderbreking zorgden de Penguins naar eigen zeggen in hun kleedkamer voor het keerpunt in de wedstrijd. Er werd met duidelijke woorden tegen elkaar gezegd dat men niet tevreden was over het vertoonde spel en dat het toch echt beter moest in het vervolg van de wedstrijd. En het resultaat mocht er zijn: aan de hand van onder meer Evgeni Malkin en James Neal keerden de Penguins de wedstrijd in hun voordeel.

Zo zorgde Pascal Dupuis halverwege de tweede periode voor de aansluitingstreffer, maar de wederopstanding van de mannen van coach Dan Bylsma kreeg pas echt gestalte in de het derde bedrijf. In een tijdsbestek van ongeveer negen minuten werd de tegenstander toen namelijk helemaal overlopen. Dit resulteerde uiteindelijk in vier doelpunten, gescoord door Brooks Orpik, Malkin, Neal en Kris Letang, waardoor de Penguins uiteindelijk dus toch nog een ruime overwinning uit het vuur wisten te slepen.

„We zijn sterk teruggekomen, nadat de jongens zowel in de kleedkamer als op het ijs een statement hebben gemaakt,” aldus de winnende coach. „Het is duidelijk dat er iemand in de kleedkamer is opgestaan en dat voorbeeld is op het ijs gevolgd. Voor deze overwinning waren in ieder geval wat woorden en wat actie nodig.”

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Pittsburgh Penguins en de Colorado Avalanche:

Foto: bleacherreport.com

Ook leuk om te lezen