Pedroia blijft zijn Boston Red Sox trouw

Door

New York Yankees v Boston Red Sox

Dustin Pedroia ziet geen enkele reden een ander ‘honkbalthuis’ te zoeken. Daarom zet de 29-jarige honkballer, waarschijnlijk vandaag na z’n medische test, zijn handtekening onder een contract dat hem tot en met 2021 bindt aan de Boston Red Sox.

Voor de tweede honkman was het gevoel om te blijven in Beantown belangrijker dan z’n marktwaarde elders uit te nutten. De Red Sox zagen het immers in hem zitten en hebben hem de kans gegeven uit te groeien tot een boegbeeld van de franchise. Dat geloof in hem wil de speler terugbetalen met een verlenging van zeven jaar.

Juiste keuze

”Dit is mijn thuis”, verklaarde Pedroia. “Ik hou van mijn ploeggenoten en de stad. De Red Sox hebben mij gedraft, terwijl andere teams het mede vanwege mijn lengte ‘t niet in mij zagen zitten. Dat is belangrijk. Ik wil ze laten zien dat ze de juiste keuze hebben gemaakt door mij te draften. Daar blij ik hard voor werken. Ik wil hier mijn hele carrière blijven.”

Voor z’n loyaliteit ontvangt Pedroia over de periode tot en met 2021 zo’n 100 miljoen dollar. Voor baseball-begrippen is dat niet eens zo heel veel geld voor een speler die een bepalend gezicht is van een franchise en zich meervoudig All-Star mag noemen.

Belichaming

John Farrell stak de loftrompet over z’n pupil. ”Dustin zet de toon bij ons”, zei de manager. ”Hij belichaamt alles wat wij graag zien in een speler: het respect dat hij heeft voor de sport en de inzet die hij iedere avond laat zien voor ons.”

Op 22 augustus 2006 maakte ‘Laser Show’, zoals zijn bijnaam klinkt, zijn debuut. Dat gebeurde in het Angel Stadium. Pedroia is inmiddels viervoudig All-Star, won in 2007 de Amercian League Rookie of the Year Award. In dat jaar won hij met de Red Sox ook de World Series.

Na acht jaar MLB kan Pedroia de volgende cijfers voorleggen: .303 slaggemiddelde, 96 home runs, 270 tweehonkslagen, 467 RBI’s en 116 gestolen honken. De grote rivaal van de Red Sox, de New York Yankees, kan inmiddels haar borst nat maken. Het contract van hun All-Star tweede honkman loopt namelijk na dit seizoen af en hij zal minstens evenveel geld vragen in de onderhandelingen voor zijn nieuwe contract.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen