Paul en Hornets verrassen Lakers

Door

In de reguliere competitie slaagden de New Orleans Hornets er niet een keer in om het de Los Angeles Lakers lastig te maken (vier nederlagen), maar nu het in de playoffs om de knikkers staat, lijkt de nummer 7-seed plotseling in voor een stuntje. Game 1 werd, nota bene in het Staples Center, alvast gewonnen.

De zege (100-109) was deste opmerkelijker omdat de Hornets het zonder David West moesten stellen. Daar stond tegenover dat Chris Paul weer helemaal terug lijkt. In een seizoen dat bol stond van de blessures (enkel, meniscus) ondermaats spel, lijkt de point guard zijn topvorm juist op tijd te hebben hervonden.

,,Ja, dit zijn de playoffs, man”, reageerde Paul onmiddellijk de wedstrijd, die hij finishte met 33 punten, veertien assists en zeven punten. ,,M’n medespelers verwachten van me dat ik in wedstrijden als deze opsta en vandaag ging dat als vanouds.”

,,Als hij fris en fit is, dan is er niemand die hem voor zich kan houden”, wist Hornets-coach Monty Williams. Derek Fisher, bij wie de jaartjes lijken te gaan tellen, kon het zondagmiddag in ieder geval niet.

,,Het vierde kwart eiste van me dat ik agressief speelde”, analyseerde Paul. ,,Tegenstander letten vooral op mijn pass, waardoor ik ruimte kreeg voor m’n eigen schot.”

Paul paste er echter voor om alle roem voor zichzelf op te eisen. ,,De bank was geweldig, vooral Aaron Gray was sterk. Ik hoop dat-ie gezond is.”

Paul doelde op het feit dat de center, (12 punten, 5 op 5) kort voor het einde van de wedstrijd hard door zijn enkel was gegaan. Indien zijn blessure zo erg was als het zich liet aanzien, dan is dat een zwaar gemis voor de Hornets, die het immers ook al zonder hun andere Big West moest stellen.

De Lakers stelden tegenover de CP3-show goede prestaties van Kobe Bryant (34 punten) en Ron Artest (double-double: 16 punten, 11 rebound, maar dar bleek niet voldoende, vooral omdat center Pau Gasol (acht punten en zes rebounds) niet zijn beste dag had.

Zie hier de samenvatting tussen de Hornets en de Lakers.

Foto: wwltv.com

1 Reactie
  1. Ivo 7 jaar ago

    Monty Williams, coach van de Hornets zei vooraf dat zijn ploeg de ring zou aanvallen. Geen idee hoe je dat zou moeten doen, maar het betaalde zich uit!
    Maar ik denk dat de Lakers het niet verder laten komen: 4-1

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen