Patriots verslaan Bears en kwalificeren voor play-offs

Door

De New England Patriots hebben zich als eerste NFL-team gekwalificeerd voor de play-offs. Door een 36-7 overwinning op bezoek bij de Chicago Bears verzekerde de ploeg van coach Bill Belichick zich voor de achtste keer in de laatste tien seizoen voor een verlenging van het seizoen.

In bizarre omstandigheden, het veld was bedekt met een dik pak sneeuw en de gevoelstemperatuur was ver onder nul, lieten de Patriots, onder leiding van aanvoerder én uitblinker Tom Brady, zien in wat voor beste vorm ze verkeren.

Bij rust stond het al 0-33 dankzij twee touchdowns passes van Brady. Dat die stand er bij rust op het bord stond in het Solder Field kwam overigens niet als een verrassing. Sinds het vierde kwart tegen de Detriot Lions op Thanksgiving tot en met de rust zondagavond in Chicago wisten de Patriots 99 punten te scoren en slechts 3 tegen te krijgen.

Op Patriots-quaterback Brady staat op de moment geen maat. In de laatste acht wedstrijden gooide hij geen enkele interception. Mocht hij deze vorm vast weten te houden dan zijn de Patriots vanzelf dé grote favoriet voor het winnen van Super Bowl XLV.

Tegen de Bears kwamen de Patriots ook geen enkel moment in gevaar en dat terwijl de thuisploeg de laatste vijf wedstrijden op rij had weten te winnen én met de boodschap dat de grote concurrent in de NFC North, de Green Bay Packers, had verloren. Bij winst op de Patriots hadden de Bears uitstekende zaken kunnen doen in strijd om plaatsing voor de play-offs. Het liep alleen heel anders.

Komende zondag is er kans op revanche voor de Bears wanneer zij op bezoek gaan bij de Minnesota Vikings, terwijl de Patriots de ploeg uit Chicago kan helpen door thuis de Green Bay Packers te verslaan.

Bron foto: thisisbandit.com

Ook leuk om te lezen