Update: Patriots releasen gearresteerde Aaron Hernandez

Door

hernandez arrest
Aaron Hernandez is zojuist in handboeien afgevoerd uit zijn huis in North Attleboro, Massachusetts. Naar aanleiding van de arrestatie hebben de New England Patriots besloten de tight end te releasen.

Het is nog onduidelijk op welke grond hij is aangehouden, maar het is zeer waarschijnlijk dat hem op z’n minst ‘obstruction of justice’ wordt verweten. Hij vernietigde namelijk zijn beveiligingsapparatuur daags nadat Odin Lloyd op 17 juni dood werd gevonden en weigerde mee te werken met het politie-onderzoek.

De Patriots hebben een bericht over de release naar buiten gebracht:

Een jonge man is vorige week vermoord en we willen onze de familie en vrienden van het slachtoffer condoleren. Woorden kunnen niet omschrijven hoe teleurgesteld wij zijn, wetende dat één van onze spelers is gearresteerd als resultaat van het onderzoek. We realiseren ons dat het onderzoek nog steeds gaande is. We steunen dat onderzoek en respecteren het proces. Op dit moment geloven wij dat het ontbinden van het contract simpelweg de juiste beslissing is.

De release van Hernandez heeft overigens nog wel financiële gevolgen voor de Patriots. De tight end tekende vorig seizoen een contract van vijf jaar en veertig miljoen dollar, waarvan zestien miljoen gegarandeerd. De Pats verzuimden echter een ‘failure to perform’ clausule in te bouwen, waardoor Hernandez zijn gegarandeerde geld hoogstwaarschijnlijk wel zal krijgen.

Hernandez is overigens al verwijderd op de depth chart op Patriots.com.

Maandagavond liet Michael Fee, advocaat van Hernandez nog het volgende weten:

De afgelopen week is onze cliënt, Aaron Hernandez, het slachtoffer geweest van een onophoudelijke stroom van geruchten en verkeerde informatie in de media. Dit is inclusief de publicatie van het bevestigde bericht dat een arrestatiebevel was uitgegaan voor Aaron, wat niet waar was.

Afgelopen zaterdag werd Hernandez’ huis nog ruim drie uur overhoop gehaald door de politie:

Eerdere artikelen op SportAmerika.nl over Aaron Hernandez:

Ook leuk om te lezen