Patriots houden Mankins in New England

Door

De New England Patriots hebben offensive lineman Logan Mankins een franchise tag gegeven. Dat wil zeggen dat geen ander team aanspraak kan maken op de diensten van de guard. Vorig seizoen speelde Mankins de eerste zeven wedstrijden niet met New England door problemen met zijn contract.

Mankins is de eerste speler die dit seizoen de franchise tag krijgt. Onder de normale omstandigheden zou de offensive linemen 10 miljoen dollar verdienen in 2011, maar het is nog niet zeker dat de franchise tag zal worden opgenomen in de nieuwe arbeidsovereenkomst die er moet komen tegen begin maart. De vakbond van de NFL zei eerder dat de franchise tag eigenlijk waardeloos is.

Logan Mankins werd dit jaar voor de derde keer verkozen om naar de Pro Bowl te gaan, zelfs al miste hij zeven wedstrijden. Hij werd in 2005 door de New England Patriots gedraft in de eerste ronde, als 32e pick uit Fresno State. Hoewel hij heel zijn college carrière als offensive tackle speelde plaatste coach Bill Belichick hem toch direct op als offensive guard. Hij haalde de Pro Bowl in 2007, 2009 en 2010.

In 2009 werd Mankins, na enkel vier seizoenen, geselecteerd in het 50e verjaardagsteam van de Patriots. Aan het einde van dat jaar werd hij ook voor de tweede keer geslecteerd als starter in de Pro Bowl, en de legendarische John Hannah is de enige Patriot die hem dat voordeed.

Foto: boston.com

Ook leuk om te lezen