Papelbon pakt 200e save met winst tegen Yankees

Door

De New York Yankees kunnen dit seizoen nog geen vat krijgen op hun grote rivaal uit Boston, de Red Sox. Voor de zesde keer in zeven wedstrijden dit seizoen verloor de ploeg van coach Joe Girardi. In het eigen Yankee Stadium, onder toeziend oog van onder meer onze NFL-columnist Jeroen Elshoff, bleken de Bostonians met 6-4 te sterk.

De bezoekers uit Boston startten furieus aan het duel, want na de eerste inning had de ploeg van manager Terry Francona al drie punten binnen geslagen. Jacob Elsbury beet het spits af met een single homer, terwijl daarna hits van Adrian Gonzalez en Kevin Youkilis ervoor zorgden dat er nog twee punten binnen kwamen.

De thuisploeg deed in de eerste inning wel direct wat terug dankzij een hit van Robinson Cano waardoor Curtis Granderson binnen kon komen, maar het lukte de ploeg niet om dichter bij de Red Sox te komen.

Captain Derek Jeter, hard op weg naar zijn 3.000e hits, was dinsdagnacht goed voor twee hits, maar kon zijn ploeg ook niet verder helpen.

Pas in de slotinning, met Jonathan Papelbon als closer voor de bezoekers, leek er weer wat leven in de ploeg uit ‘the Big Apple’ te komen. Dankzij scores van Russell Martin en Brett Gardner werd de score teruggebracht naar 4-6, maar uiteindelijk was het Papelbon die Alex Rodriquez uitgooide en zodoende de overwinning binnen wist te slepen.

Het was voor de 30-jarige closer zijn 200e save en zette daarmee een nieuw record neer. Nog nooit had er iemand minder wedstrijden nodig om de magische grens van 200 saves te passeren. Papelbon had er slechts 359 wedstrijden voor nodig, terwijl het oude record op naam stond van Mariano Rivera, closer van de Yankees, stond met 382.

Woensdag staat het tweede duel tussen beide ploegen op het programma in New York.

Foto: boston.com

Ook leuk om te lezen