Papelbon mag weg bij Red Sox

Door

Jonathan Papelbon, al jaren de closer van de Boston Red Sox, mag volgens de geruchten dit seizoen via een trade Boston verlaten. De closer, die de afgelopen jaren een van de gezichten van de succesvolle Red Sox was, zit in het laatste jaar van zijn contract en zijn prestaties zijn de afgelopen jaren elk seizoen iets minder goed geweest. De Red Sox zouden daarom twijfelen of zij hem nog een nieuw contract aan willen bieden en zouden hem gedurende het seizoen in een trade naar een ander team kunnen sturen om zo nog te zorgen dat hij niet voor niets de deur uit loopt als zijn contract afgelopen is.

In het seizoen 2006 brak Papelbon definitief door als closer van de Sox. Hij werd tweede in de Rookie of the Year voting achter Justin Verlander en eindigde het seizoen met een ERA van 0.92 en 35 saves. Dit was waarschijnlijk het beste seizoen uit zijn loopbaan tot nu toe.

De afgelopen seizoenen werd Papelbon wel eens verweten te koppig te zijn. Hij zou te veel zijn fastball willen gebruiken, waardoor hij voor slagmensen voorspelbaar werd. Zijn prestaties werden ook iets minder. In 2007 maakte hij nog wel de laatste nul in de World Series, maar 2010 was zijn slechtste seizoen tot nu toe. Hij pakte nog wel 37 saves, maar zijn ERA was met 3.90 verreweg het hoogste uit zijn carrière. Ook gooide hij meer vier wijd en kreeg hij meer honkslagen tegen.

De aanwezigheid van talentvolle reliever Daniel Bard en het aantrekken van voormalig Chicago White Sox closer Bobby Jenks, zorgden ervoor dat de geruchten rondom een trade van Papelbon alleen maar groter werden. Nick Cafardo van de Boston Globe schreef afgelopen weekend dat hij van bronnen binnen de Red Sox gehoord heeft dat Papelbon gedurende het hele seizoen – ongeacht de plek op de ranglijst – beschikbaar is in een trade. Ze kunnen hem dan meteen adequaat vervangen door Bard of Jenks als closer aan te wijzen.

Afhankelijk van zijn prestaties in dit seizoen kunnen de Red Sox bepalen wat zij vragen in ruil voor hun closer. Wellicht zijn dit alleen prospects, maar misschien kunnen ze wel een goede catcher vragen. De catcherpositie lijkt op dit moment het zwakste punt op het roster van de Red Sox.

Sport Amerika houdt je de komende maanden uiteraard op de hoogte van de ontwikkelingen rondom Papelbon.

Foto: s46884.gridserver.com

1 Reactie

Ook leuk om te lezen